Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: No Sound from computer.




  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Connecticut
    Posts
    9

    Default No Sound from computer.

    I can't hear anything from my computer.



    • Sound is onboard
    • Onboard drivers report working fine, I have also reinstalled them.
    • Headphones work fine, tested with another device.
    • Volume meter reports sound levels through music.
    • Motherboard is an ASrock p67 Pro 3 SE
    • It's not muted.
    • All devices reported working without problems.
    • No meaningful event took place before or after.
    • Motherboard recognizes that an audio device is plugged in. (Jack should be functional)
    • Full power off done (on/off switch)
    • I have also tried a restore point




    Anyone have any idea as to what is going on?
    Last edited by Medrea; 11-17-2012 at 06:47 AM.

  2. #2
    synack's Avatar
    synack is offline Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    265

    Default Re: No Sound from computer.

    Try plugging in your headphones into the back jack (the lime green one) and see if you get audio there.
    Also check all the volume levels for each specific audio source in the volume control, and make sure the sources are not muted.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Connecticut
    Posts
    9

    Default Re: No Sound from computer.

    Quote Originally Posted by synack View Post
    Try plugging in your headphones into the back jack (the lime green one) and see if you get audio there.
    Also check all the volume levels for each specific audio source in the volume control, and make sure the sources are not muted.
    Yes as previously stated in the OP. I have already checked the jack and whether or not anything is muted.

  4. #4
    synack's Avatar
    synack is offline Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    265

    Default Re: No Sound from computer.

    The original post wasn't clear on WHICH mute or source volume you checked (there's more than one). Nor did it specify which jacks you tried. Most computers have both front and back jacks. And you can control the individual volumes/mute of each source like line-in, cd, etc... as well main the main or master volume. Just wanted to make sure you checked all of that.

    Syn

  5. #5
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Connecticut
    Posts
    9

    Default Re: No Sound from computer.

    All of them. And all combinations of them.

  6. #6
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: No Sound from computer.

    What is the audio device you are connecting to the PC? Amplifier, powered speakers, what?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Connecticut
    Posts
    9

    Default Re: No Sound from computer.

    Headphones, as described.

    There is no volume controller attached to it either.

    The headphones work.
    Last edited by Medrea; 11-17-2012 at 02:59 PM.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Connecticut
    Posts
    9

    Default Re: No Sound from computer.

    Front jack doesnt work either. I plugged it in specifically to test it. That sort of rules out a faulty jack for sure then.

    Would the onboard sound chip really die and not know it?

  9. #9
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: No Sound from computer.

    You've started the Windows Sound configuration option, and checked all of that?

    If the chip died, which is possible, I can't see Device Manager not detecting that. The audio has never worked on this board?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Connecticut
    Posts
    9

    Default Re: No Sound from computer.

    Quote Originally Posted by parsec View Post
    You've started the Windows Sound configuration option, and checked all of that?

    If the chip died, which is possible, I can't see Device Manager not detecting that. The audio has never worked on this board?
    No I've had the board for a little over a year with working audio. Everything is configured correctly to the best of my knowledge, as is indicated by the volume meter showing sign of life on the correct device (3.5mm). The computer sees absolutely nothing wrong.

    Going to try either a Windows or Linux Live CD to find out if reinstalling the OS would fix the issue.

    And that was my feeling as well. If the jack died it wouldnt detect things correctly. If the chip died I doubt device readings would show fine. So Im guessing maybe the delivery system itself is broken?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •