Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 8 of 8

Thread: ASRock z77 error code A2 HELP!!!




  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Hamilton
    Posts
    3

    Angry ASRock z77 error code A2 HELP!!!

    I am getting the Dr Debug error code A2, I have tried everything, take out the GPU, plug monitor in to the mobo instead of gpu, plug only the keyboard in, plug in different keyboard, plug keyboard in to the usb 2.0 slot, make sure power is connected everywhere..

    Specs:

    i7-3770k
    HD 7970
    ASRock z77 Extreme4
    16gig ram

    I cant even get the thing started please help someone!!

    Have just pulled EVERYTHING apart, did an external build, exact same error came up and im sure everything is done correct

    Nothing even shows up on the screen

  2. #2
    Amoraluv is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    United States
    Posts
    4

    Default Re: ASRock z77 error code A2 HELP!!!

    In my manuel A2 means IDE detected. If you don't have an IDE setup you need to go in bios and change it.

  3. #3
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: ASRock z77 error code A2 HELP!!!

    Disconnect ALL drives; ssd, hdd, and optical, your goal is to boot into the bios right now.
    Try booting with only one memory module installed.
    Make sure that your cpu cooler is secure.

    We can best help you after you create a detailed hardware list in the System Specs portion of your
    forum profile http://forums.tweaktown.com/profile.php?do=editprofile at the bottom of the
    profile page or in your forum signature http://forums.tweaktown.com/profile....=editsignature.
    Be sure to include brand names and model numbers.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  4. #4
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Chicago
    Posts
    9

    Default Re: ASRock z77 error code A2 HELP!!!

    Quote Originally Posted by jsrich View Post
    I am getting the Dr Debug error code A2, I have tried everything, take out the GPU, plug monitor in to the mobo instead of gpu, plug only the keyboard in, plug in different keyboard, plug keyboard in to the usb 2.0 slot, make sure power is connected everywhere..

    Specs:

    i7-3770k
    HD 7970
    ASRock z77 Extreme4
    16gig ram

    I cant even get the thing started please help someone!!

    Have just pulled EVERYTHING apart, did an external build, exact same error came up and im sure everything is done correct

    Nothing even shows up on the screen
    Have you been able to boot up the mobo at all? If not then strip it down to just the mobo, 1 CPU with cooler and 1 stick of memory. Try different (single) sticks in various slots. If still no good, is all of this new? Also, double check all of your connections and pins on the board. Make sure everything is connected correctly.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Hamilton
    Posts
    3

    Default Re: ASRock z77 error code A2 HELP!!!

    Quote Originally Posted by kdubb View Post
    Have you been able to boot up the mobo at all? If not then strip it down to just the mobo, 1 CPU with cooler and 1 stick of memory. Try different (single) sticks in various slots. If still no good, is all of this new? Also, double check all of your connections and pins on the board. Make sure everything is connected correctly.
    Have tried with only 1 RAM module, cant even get in to the bios :/ will keep trying for another 4 or 5 hours then will probably send the board back and go Gigabyte ways.

  6. #6
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: ASRock z77 error code A2 HELP!!!

    The problem might be with your power supply, even if it is brand new.
    I can't help you any more until you provide a complete, detailed hardware list.
    Until you provide this list, you are wasting your time and ours.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  7. #7
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Hamilton
    Posts
    3

    Default Re: ASRock z77 error code A2 HELP!!!

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    The problem might be with your power supply, even if it is brand new.
    I can't help you any more until you provide a complete, detailed hardware list.
    Until you provide this list, you are wasting your time and ours.
    Sorry. Just extremely frustrated :/ Here is the complete list:

    Intel Core i7-3770K, Sapphire Radeon HD 7970 - System Build - PCPartPicker New Zealand

  8. #8
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: ASRock z77 error code A2 HELP!!!

    You need to be able to think clearly, being frustrated makes everything more difficult.
    It's time to get what I call "stupid mode".
    This isn't an insult, it means you need to think clearly and double check everything that is in the user manual assembly procedure.

    It's possible that there is a bent cpu socket pin, but these can be very difficult to find.
    Follow the exact assembly procedure in the user manual, but do your build outside of the computer case.
    Put your motherboard on top of a cardboard box or some books.
    Don't put the anti-static bag under your motherboard, the bag is electrically conductive.
    Your goal right now is to get your system to boot into the bios.
    Don't connect and drives or your video card.
    Do you have a case speaker connected to the mobo speaker pins? If yes, do you hear any beep codes?
    Follow the instructions for using the on-board video, not your HD 7970 video card.
    What exactly is displayed on your monitor while trying to boot?
    Are you sure that the monitor and video cable are working? Did you test them on another system?

    You might need to borrow individual components for testing in your system, including psu, keyboard, mouse, monitor, cable, etc.
    Is your Corsair Vengeance memory model number on the ASRock memory support list?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •