Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Z77 Extreme6 - 2 USB 3.0 ports not working properly




  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    New York City
    Posts
    118

    Default Z77 Extreme6 - 2 USB 3.0 ports not working properly

    I have the Z77 Extreme6 board, and I just ran a check on every USB port available, and I have trouble with 2 of them; specifically, the 2 USB 3.0 ports located under the PS/2 mouse/keyboard port.

    All the other USB ports work properly, including the 2 USB 3.0 ports under the
    RJ-45 LAN port. Any device plugged into these ports (even a USB 2.0 device) will be recognized by my machine, except when I plug them in the USB 3.0 ports on the far let of the board.

    I checked the Quick Installation Guide again, and it turns out that they all don't utilize the same hardware driver. If I'm reading the guide correctly, I assume that the 2 USB 3.0 ports under the RJ-45 port, and the USB 3.0 header, all use the Intel Z77 USB 3.0 hardware driver, and the 2 USB 3.0 ports under the PS/2 port use the Etron J168A hardware driver.

    My Device Manager shows the Etron USB 3.0 Extensible Root Controller and an Etron USB 3.0 Extensible Root Hub. My suspicion is that, either one of these drivers (if they are both drivers) is corrupted, or something is missing, because when I checked the System Browser in my UEFI, the presence of a USB device plugged into one of those Etron USB 3.0 ports was displayed.
    Last edited by CookyMonzta; 01-13-2013 at 05:48 AM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,675

    Default Re: Z77 Extreme6 - 2 USB 3.0 ports not working properly

    I ran into an Etron driver issue that req'd an uninstall, reboot, and reinstall.

    Might try that.

    ...pause ...

    YEA. HERE's where I read that uninstall, reboot, and reinstall procedure.
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the eXtreme Outer Vision Power Supply Calculator found HERE to determine if it might be your PSU at issue.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

  3. #3
    Mike89 is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    California
    Posts
    5

    Default Re: Z77 Extreme6 - 2 USB 3.0 ports not working properly

    I didn't see anywhere in the guide which 2 of those ports are Etron and which 2 are Intel. Does the UEFI system browser actually show which is which?
    I7 3770K @ 4.4 gig (Noctua NH-U14S Heatsink), ASRock Z77 Extreme6, 16 (2x8) Gigs Corsair DDR3 1600, EVGA GTX 680 Signature 2, Acer P236H 23" (1920x1080), X-Fi Xtreme Gamer Pro, 2 SATA DVD Burners, 2 WD 640 gig Black HDDs, WD 1TB Black, WD 2 TB Black (eSata) HDD, Sandisk 32 GB ReadyCache SSD, Logitech Z-5500 5.1 Speaker System, Corsair TX750w PSU, HSPC Top Deck Tech Station, Windows 7 Pro x64

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •