Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 23 of 23

Thread: USB 3.0 External drive not transfering data at superspeed.




  1. #21
    TonyLudwick is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Posts
    10

    Default Re: USB 3.0 External drive not transfering data at superspeed.

    The partition of the drive is NTFS on the external drive. If the partition was an issue, wouldn't the Dell T3400 running the same Ubuntu OS have a problem with it too?
    Looks like 29 seconds for the read. That is about what the write should be.

    root@AntecNas1:/# time dd if=/media/UsbDrive/file1.bkf of=/dev/null bs=1M
    3806+1 records in
    3806+1 records out
    3991213056 bytes (4.0 GB) copied, 29.3082 s, 136 MB/s

    real 0m29.327s
    user 0m0.012s
    sys 0m6.952s

  2. #22
    synack's Avatar
    synack is offline Member
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    265

    Default Re: USB 3.0 External drive not transfering data at superspeed.

    NTFS write on linux is an experimental feature and is not one of my strengths. You may have a tweak or patch on the other ubuntu that you don't have here.
    I would google for NTFS tweaks on ubuntu. maybe disabling atime might help.
    Best case in my opinion would be to format that drive as ext3 if at all possible, but I assume you chose ntfs to make it portable with windows.
    I'm however quite sure that it's not a hardware issue.

    If you have anymore questions I will continue to monitor this thread, however I really don't know a whole lot about making NTFS work properly on any linux. It's always been too buggy for my taste.

    Sorry, and best of luck
    Syn

  3. #23
    TonyLudwick is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Council Bluffs, Iowa
    Posts
    10

    Default Re: USB 3.0 External drive not transfering data at superspeed.

    Good Afternoon Syn,
    I am working with the people at Ubuntu support on this and they wanted to know if the beta BIOS release that is out there for this motherboard had any changes that would be significant to our issue. Do you have the ability to tell? We are currently at 2.0.

    Regards,
    Tony

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •