Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: AsRock 970 Extreme3 Issues




  1. #1
    harleyman is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    USA
    Posts
    52

    Default AsRock 970 Extreme3 Issues

    Well...My last issues were in part due to a bad HDD..Seems Vista hates a GPT partitioned drive..

    So.. I installed Vista onto just a used spare 400 Gig HDD after clearing the CMOS and defaulting the Boot order in the BIOS...

    That install was stable and fast and great..

    My new HDD came in yesterday...Last night I installed Vista again...

    Once again its buggy...After it reboots for an udate, or even from a cold start, It goes to a mostly black page, asking what Vista install to boot from ? Well..I only have one, yet it shows two???

    It also shows three DVDRW's in the BIOS.. I have two only?

    So.. I set the boot back to default, and again am installing Vista...

    I so hope that that will give me a unbuggy install..

    I am so over this freaking bios...

    Its odd that I get one good install, and then another that struggles..WTF ??




    Well... This second install seems to be stout so far.... My last one Vista would hang at shutdown, at times up to 3-4 minuets...

    So...getting my first 105 Windows updates, and will see from there how its booting and starting... Fingers crossed...



    Update:
    Windows installed and runs great..

    who would have thought that these settings appear to NOT stay set in the BIOS... It wouldn't even boot off my DVD drive until i selected F11 at startup and told it to.???

    I'm calling Terminex ...
    Last edited by harleyman; 02-07-2013 at 09:39 PM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,675

    Default Re: AsRock 970 Extreme3 Issues

    You're still alive and able to boot the kickstand up???

    I figured because of all the over this that by now she'd had you pushin' up thorny roses.



    On a brighter note. It's good to hear you might have this sorted.
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the eXtreme Outer Vision Power Supply Calculator found HERE to determine if it might be your PSU at issue.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

  3. #3
    harleyman is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    USA
    Posts
    52

    Default Re: AsRock 970 Extreme3 Issues

    Hey....Yea...it was touch and go here on the Homestead for a while...

    but all is sunny now thank Goodness...

    just got my last updates, all software is installed...windows runs great ..Shutdowns are fast and startups are fast too..

    Yup..its all sorted , and again, thanks for all your help teaching this legacy BIOS man the ropes

  4. #4
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: AsRock 970 Extreme3 Issues

    Been leaving the Vista install disk in the drive when Windows reboots for the first time after the installation? Not that they tell you to remove it, but it's sooo easy to do a double installation, which may have happened.

    Plus the messages displayed are goofy, like "Press any button to start Windows", and if you do, it installs again. Windows 7 does that, Vista probably too.

    IMO, Vista was not that bad, it just became cool to hate it, which is happening now with Windows 8.

    "Hi, my name is Joe, and I'm a Windows 8 user". "Hi Joe..."

  5. #5
    harleyman is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    USA
    Posts
    52

    Default Re: AsRock 970 Extreme3 Issues

    Well... I know just what you mean...but it will sort of do a shutdown about 3/4 of the way through... Pulling the disk then will cause it to stop installing, and beg for the disk...

    I have one comp with Vista on it...Its not that bad beyond SP 1, whick caused all the trouble...Gotta give that to M$ for the usual to early release..

    I never press that button when prompted after its reboot..I learned after about my third install NOT to do that... now with maybe 350 or more under my belt, i got it timed just right. lol but yea...Thanks

    Hi Joe...My name is Mason and I leave Windows 8 to the phones and touchscreens it was developed for...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •