Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: Z77 Extreme6: problem with pci-e 3.0




  1. #1
    Raven76 is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Italy
    Posts
    5

    Default Z77 Extreme6: problem with pci-e 3.0

    Hi!
    My system is i3770k with asrock Z77-extreme6, 16gb ram...
    I've recently bought a hd7970 (sapphire vapor-x).... if I leave the first pci-e set as "auto" in the bios-entry for the "generation" of the slot (1.0, 2.0, 3.0) the system will set it to 2.0 ... no problem ... and everything works ok ... (as for my old hd6970)

    If I try to force it to GEN3, it only works for the first time when I turn on the PC (and the video card is set correctly to 3.0) ... but if I shut down the PC, at the second firing, however, the video card is no longer detected (I have to connect the integrated Intel and reset to "auto" in the bios) ...

    Ideas!?


    (excuse my BAAAD english!)

  2. #2
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,675

    Default Re: Z77 Extreme6: problem with pci-e 3.0

    Please go HERE, scroll down and fill in the "System Specs' so that we know what you have there system-wise.

    BTW, your English is fine.
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the eXtreme Outer Vision Power Supply Calculator found HERE to determine if it might be your PSU at issue.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

  3. #3
    Raven76 is offline Junior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Italy
    Posts
    5

    Default Re: Z77 Extreme6: problem with pci-e 3.0

    Quote Originally Posted by - wardog - View Post
    Please go HERE, scroll down and fill in the "System Specs' so that we know what you have there system-wise.

    BTW, your English is fine.
    done! ;)

  4. #4
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,675

    Default Re: Z77 Extreme6: problem with pci-e 3.0

    Is there a specific reason and or purpose you aren't running the latest released BIOS, 2.60?

    Many times they'll include/roll up fixes in new BIOS releases that aren't or do not get documented.
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the eXtreme Outer Vision Power Supply Calculator found HERE to determine if it might be your PSU at issue.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

  5. #5
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: Z77 Extreme6: problem with pci-e 3.0

    I use the Z77 Extreme 4 board, and an EVGA GTX 650 video card, which supports PCIe 3.0, and I have not had this issue.

    It's very hard to say if it is the ASRock BIOS on your board that is the problem, or the video card/driver. As wardog said, you should try the latest 2.60 BIOS, you might get lucky.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •