Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Multi locked at 37 Intel i5 2500K + ASRock Z68 Pro3-M




  1. #1
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Romania
    Posts
    2

    Default Multi locked at 37 Intel i5 2500K + ASRock Z68 Pro3-M

    I need some help - I can't adjust the CPU multiplier past 37 in the UEFI or Windows (slider just stops at 37). Any value above 37 just reverts back to 37 when I press Enter. Also, if i set it to 37, it just ignores the setting, the CPU is still stock when I boot up Windows.

    For everyone wondering, it is a 2500K CPU, not a non-K. I have the latest UEFI - 2.30. I have done a CMOS reset. Nothing helps.

    What can I do? I understanding some people solved the issue by flashing some beta UEFI, but I can't find any.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2013
    Location
    Romania
    Posts
    2

    Default Re: Multi locked at 37 Intel i5 2500K + ASRock Z68 Pro3-M

    So, I understand the BIOS chip is corrupt and needs replacing, as per some threads regarding P67 in these forums. I suppose ASRock won't bother to send a new chip so I actually have to cut my losses. Cool.

  3. #3
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Multi locked at 37 Intel i5 2500K + ASRock Z68 Pro3-M

    I think that a new bios chip from ASRock is $15 including shipping.
    I've seen some cases in the forum where they shipped a new bios chip no charge, but this was usually due to a bad flash.
    Send a PM to ASRock TSD - Emily, include a link to this thread and ask for her help.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •