Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: A55M-HVS recomended BIOS version for Linux?




  1. #1
    tux9656 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    United States
    Posts
    5

    Default A55M-HVS recomended BIOS version for Linux?

    Hello.
    Currently I am running Debian GNU/Linux "sid" AMD64 on my A55M-HVS (BIOS 1.00), and the system works fine, minus a couple of very minor issues. According to the release notes, the latest BIOS, 1.40, fixes these minor issues. However, when I flashed my board to 1.40, neither my Debian kernel would boot, nor would SystemResuceCD (a Gentoo based system rescue environment). I am using a (U)EFI enabled version of GRUB 2 and kernel. I tried booting the legacy MBR/BIOS version of GRUB 2 and kernel from SystemRescueCD, and it booted fine. It seems the issue is limited to Linux booted via (U)EFI. Has anyone else experienced this problem? If so, what version of the BIOS are you running with, or what changes did you have to make to the BIOS settings in order to boot?

    Thanks.

  2. #2
    tux9656 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    United States
    Posts
    5

    Default Re: A55M-HVS recomended BIOS version for Linux?

    bump

  3. #3
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: A55M-HVS recomended BIOS version for Linux?

    Send a private message to synack, include a link to your thread and ask him for his recommendations.
    He has in depth Linux knowledge but I haven't seen in the forum recently.
    Last edited by profJim; 05-03-2013 at 12:37 PM.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •