Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Extreme4 970 Front Panel Detection Oddities




  1. #1
    jpcl is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Vancouver
    Posts
    2

    Default Extreme4 970 Front Panel Detection Oddities

    Hi Guys,

    So I've been on the Extreme4 970 for bout a year and some now. The board has been completely flawless asides from a niggling little issue where whenever something is plugged into the front panel's audio out and mic in ports the system would cycle through detecting and not-detecting the ports. The system basically thinks that the headphone/mics are being inserted and pulled out continuously. Been trying to find a solution via google but have never been able to nail something down that works.

    I'm currently on driver 6.01.6699 with Windows 8. I've played with all the disable/enable front panel jack detection but have yielded no results.

    Could someone please shed some light on this issue? I just picked up a new headset that basically requires me to use the front panel and not the rear.

    Thanks in advance guys,

    Jason.

  2. #2
    Shiari is offline Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Nottingham
    Posts
    143

    Default Re: Extreme4 970 Front Panel Detection Oddities

    I've had that issue but with a totally different board and probably a totally different case. For me, the only way to not have this happen that I could find, was to not use HDAudio but AC97 for the FP connector and the corresponding bios setting.

  3. #3
    jpcl is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2013
    Location
    Vancouver
    Posts
    2

    Default Re: Extreme4 970 Front Panel Detection Oddities

    Quote Originally Posted by Shiari View Post
    I've had that issue but with a totally different board and probably a totally different case. For me, the only way to not have this happen that I could find, was to not use HDAudio but AC97 for the FP connector and the corresponding bios setting.

    Hi Shiari,

    Thanks for the reply. I'm currently using a Coolermaster CM690 II V2 for a case and I think the connector for the front panel is only for HD Audio. I'll have to check tonight after I get off work to make sure.

  4. #4
    Shiari is offline Member
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Nottingham
    Posts
    143

    Default Re: Extreme4 970 Front Panel Detection Oddities

    Quote Originally Posted by jpcl View Post
    I'm currently using a Coolermaster CM690 II V2 for a case and I think the connector for the front panel is only for HD Audio. I'll have to check tonight after I get off work to make sure.
    Should be alright ... looking at the specs on Cooler Master: CM 690 II (ver.2) it supports AC97 and HDAudio. Also, I've yet to see a case that doesn't have those both connectors for its front panel audio.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •