Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: ASROCK Z77 Fatal1ty Professional - M stuck in Post




  1. #1
    Vendare is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Germany
    Posts
    3

    Exclamation ASROCK Z77 Fatal1ty Professional - M stuck in Post

    Hi,

    i bought and assembled a new PC for my brother and we decided to buy a ASROCK Z77 Fatal1ty Professional - M.
    After everything was assembled i tried booting the Maschine but after a few Seconds the System dies and it can't be powered back on, unless you flip the psu powerswitch, wait until everything is powerless and flip the powerswitch back to on.
    The Last code displayed on the Doctor Debug Panel is 0x9A which according to manual is the start of the USB Test.

    I'am using :

    CPU : Intel Core I5 3470 @ 3.2 Ghz
    RAM : G.Skill Ares F3-1600C9D-16GAR @ 16 GB (2x8) in A2 and B2
    GPU : EVGA Geforce GTX 660 FTW2
    PSU : BeQiet Pure Power L8 500W

    I have apsolutely no clue why this happens, please help.
    Last edited by Vendare; 08-27-2013 at 09:58 PM.

  2. #2
    Tyler.Bernath's Avatar
    Tyler.Bernath is offline TweakTown Consumer Storage Editor
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Ohio
    Posts
    69

    Default Re: ASROCK Z77 Fatal1ty Professional - M stuck in Post

    Sounds like its getting hot. what cpu cooler are you using? what thermal paste?

  3. #3
    Vendare is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Germany
    Posts
    3

    Default Re: ASROCK Z77 Fatal1ty Professional - M stuck in Post

    The CPU is cooled by a "BeQuiet Shadowrock Pro SR1", we used the thermal paste supplied with the cooler.

    Edit: I reapplied thermal paste but the problem isn't solved. The board still dies at the same point
    Last edited by Vendare; 08-28-2013 at 12:56 AM.

  4. #4
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: ASROCK Z77 Fatal1ty Professional - M stuck in Post

    What USB devices are you using? No doubt keyboard and mouse, either wired or wireless, but anything else at this point?

    Do you have any PC case USB header cables connected to the board? Could be a problem with the cable(s), maybe pinched and possibly shorted somewhere, or a flaw in the case's USB port circuit board. Unplug any USB cables for the case's USB ports for a test, and see if you can boot.

    The need to power cycle the PSU before you can start the PC again tends to indicate the PSU shut itself off due to an electrical problem. Turning it off and on again resets the PSU after a protection feature was triggered.

  5. #5
    Vendare is offline Junior Member
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Germany
    Posts
    3

    Default Re: ASROCK Z77 Fatal1ty Professional - M stuck in Post

    Tried starting it without any connected usb devices, unplugged all of the Cases USB Connectors but it still dies at the same point. Either the board or the psu is damaged in someway.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •