Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 9 of 9

Thread: AsRock Z77 PRO 4 Does not work




  1. #1
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Curitiba, Brazil
    Posts
    5

    Unhappy AsRock Z77 PRO 4 Does not work

    Guys, I have a Asrock Z77 PRO4 new, however I'm in trouble. Never able to use this motherboard.
    First my hardware.

    I5-3570K
    4x4 Gb G.Skill Sniper 1600Mhz
    Asrock Z77 PRO 4 (no work)
    Crossfire XFX 5870
    OCZ Fatal1ty 750w
    Case: Corsair R400
    AirCooler Carsair A70
    Thermal Tuniq TX4
    Windows 8 64-bit
    All this hardware has been tested with the Gigabyte Z68XP UD3
    Full Load 578w consumption in BF3.

    Purchased a AsRock Z77 PRO 4, however it simply not turn on.
    Already tested other sources and processors. I have another computer with similar config.

    I5-2500k
    4x4 Gb Ram Corsair Dominator 1600Mhz
    Gigabyte Z68XP UD3
    580GTX
    OCZ Fatal1ty 750w
    Thermal Tuniq TX4
    Thermaltake BigWater 780 Modified.

    All tests made ​​by swapping hardware to each other. Most motherboard no sign of life. Just know that the board is receiving power because the chipset heats up, the more the rest of the board does not.

    I can not access the bios.
    More biggest problem is my dealer who closed the shop and I'm unable to use new product.
    I do not know what else to do, here in Brazil is both tax that is tricky to buy quality products and high performance.
    When this happens in Brazil always have difficulties with support.
    In Brazil this motherboard cost in Dollar U $ 210.00, very expensive.

    Thanks, sorry for the rant, I'm tired of running from one side to another to seek assistance.

    Thanks again.

    sorry for my english.

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: AsRock Z77 PRO 4 Does not work

    Do any of the case fans turn on?
    Are there any beeps from the case speaker?

    Try booting with a minimal hardware setup to see if you can get into the bios.
    Remove your motherboard from the computer case and put it on a cardboard box.
    Remove all hardware that isn't needed for you to boot into the bios, including all drives and case fans.
    Disconnect all internal usb cables and disconnect the Power and Reset wires that connect to the front panel header.
    A faulty Reset switch or wires can prevent your system from starting.
    Boot with cpu, stock Intel heatsink, keyboard, one memory module, graphics card and case speaker for beep codes.
    Can you test with a less powerful video card?
    You might need to test using a different power supply and/or keyboard.

    You will need to carefully connect the two Power pins in the front panel header for a brief moment to turn your system on or off.
    If you can boot into the bios, you will then need to reconnect the rest of your hardware, one at a time and then boot back into the bios.

    Let us know what bios version you are running by looking at the label on the top of the bios chip.

    Your English is fine.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Curitiba, Brazil
    Posts
    5

    Default Re: AsRock Z77 PRO 4 Does not work

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Do any of the case fans turn on?
    Are there any beeps from the case speaker?

    Try booting with a minimal hardware setup to see if you can get into the bios.
    Remove your motherboard from the computer case and put it on a cardboard box.
    Remove all hardware that isn't needed for you to boot into the bios, including all drives and case fans.
    Disconnect all internal usb cables and disconnect the Power and Reset wires that connect to the front panel header.
    A faulty Reset switch or wires can prevent your system from starting.
    Boot with cpu, stock Intel heatsink, keyboard, one memory module, graphics card and case speaker for beep codes.
    Can you test with a less powerful video card?
    You might need to test using a different power supply and/or keyboard.

    You will need to carefully connect the two Power pins in the front panel header for a brief moment to turn your system on or off.
    If you can boot into the bios, you will then need to reconnect the rest of your hardware, one at a time and then boot back into the bios.

    Let us know what bios version you are running by looking at the label on the top of the bios chip.

    Your English is fine.
    Thanks for your reply.
    I already tried that. Do not even know what version is the Bios. The card never worked. My dealer had informed me that this Motherboard had gone to the RMA, however I do not know if it's true. He closed the store and have no more contact.
    As the holder Asrock did not answer me, I thought to rewrite the bios.


    I do not know if this solution is right to rewrite the bios.


    Really do not know what it do. I think I'll lose money in this story. :(

  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: AsRock Z77 PRO 4 Does not work

    I'm pretty sure that you can't flash your bios if your system won't post.
    I have sent a PM to ASRock TSD - Emily to ask her to see if she can help you.

    **edit**
    A replacement bios chip might fix the problem but only if there isn't a problem with your motherboard.
    Last edited by profJim; 08-28-2013 at 02:52 AM.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #5
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Curitiba, Brazil
    Posts
    5

    Default Re: AsRock Z77 PRO 4 Does not work

    Quote Originally Posted by Lucas Dittrich View Post
    Thanks for your reply.
    I already tried that. Do not even know what version is the Bios. The card never worked. My dealer had informed me that this Motherboard had gone to the RMA, however I do not know if it's true. He closed the store and have no more contact.
    As the holder Asrock did not answer me, I thought to rewrite the bios.


    I do not know if this solution is right to rewrite the bios.


    Really do not know what it do. I think I'll lose money in this story. :(
    thank you so much for your help.


    I hope to resolve this problem.

    I waiting a reply from Emily.


    thank you

  6. #6
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: AsRock Z77 PRO 4 Does not work

    You're welcome, glad to help out.

    Hopefully Emily can get back to you within a couple of days and help you solve your problem.

    You might need to RMA your motherboard to ASRock or a local distributor for a replacement motherboard.

    Good luck!!
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  7. #7
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Taiwan
    Posts
    562

    Default Re: AsRock Z77 PRO 4 Does not work

    Dear Lucas,

    Sorry for the inconvenience.

    Please offer below information to me via PM and then I'll ask our Brazil TSD assist you for this issue.
    1. Your Name
    2. Phone Number
    3. E-mail Address
    4. The serial number of M/B

    Thanks for your support~

    Have a nice day
    ASRock TSD
    Emily

  8. #8
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: AsRock Z77 PRO 4 Does not work

    Lucas,

    Send the information that Emily wants via private message.
    Do Not post the information in the thread.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  9. #9
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Curitiba, Brazil
    Posts
    5

    Default Re: AsRock Z77 PRO 4 Does not work

    Quote Originally Posted by ASRock TSD - Emily View Post
    Dear Lucas,

    Sorry for the inconvenience.

    Please offer below information to me via PM and then I'll ask our Brazil TSD assist you for this issue.
    1. Your Name
    2. Phone Number
    3. E-mail Address
    4. The serial number of M/B

    Thanks for your support~

    Have a nice day
    ASRock TSD
    Emily
    Hello Emily, I sent the requested information via MP


    thank you

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •