Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.




  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Location
    thaialand
    Posts
    1

    Default asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    Hi, I have been trying to get Hdmi audio outptut using the intel onboard chipset. My Hdmi video works fine but no sound. I have updated the drivers in device manager and when i go playback options it shows hdmi audio output not plugged in. Realtek audio fine.
    help please thanks.

    update works great if you put the drivers in from Asrock.
    Last edited by ubonaus; 09-08-2013 at 03:17 PM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    United States
    Posts
    2

    Default Re: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    Quote Originally Posted by ubonaus View Post
    Hi, I have been trying to get Hdmi audio outptut using the intel onboard chipset. My Hdmi video works fine but no sound. I have updated the drivers in device manager and when i go playback options it shows hdmi audio output not plugged in. Realtek audio fine.
    help please thanks.

    update works great if you put the drivers in from Asrock.
    I'm having this exact same issue right now. Which drivers did you download? I've tried installing the latest realtek audio drivers, the latest chipset drivers...even the latest AMD catalyst drivers even though I'm outputting audio through my motherboard.

    Anyways, I'm still getting an error that an HDMI Audio Device is not plugged in.

    Any help would be greatly appreciated. Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Minnesota
    Posts
    7

    Default Re: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    I just got my new system going - Z87M Extreme4 with Intel 4770k and I have the same problem. Video is fine out HDMI but no sound. Under Digital Audio (HDMI) is says not plugged in & its red

  4. #4
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    USA
    Posts
    4

    Default Re: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    Seems like the problem may be in the BIOS. There should be audio playing when in the BIOS. Note the mute button. I was having a similar problem on my old computer. This is why I chose to build a new one. No Audio on HDMI right out of the box! May have to return it to Newegg and get something else. Please help if anyone can!

  5. #5
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Minnesota
    Posts
    7

    Default Re: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    Does anyone have HDMI sound working with this MB? And if so can you verify that there is sound in the BIOS menu? That would eliminate the OS and drivers completely as possible problems.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    USA
    Posts
    1

    Default Re: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    Quote Originally Posted by djhamp View Post
    Does anyone have HDMI sound working with this MB? And if so can you verify that there is sound in the BIOS menu? That would eliminate the OS and drivers completely as possible problems.
    I had this same problem and was able to fix it by updating to the following HD Graphics 4600 driver -- 15.31.17.64.3257 -- https://downloadcenter.intel.com/Det...?DwnldID=23106

    I'm running Windows 7, 4770K, and the AS Rock z87 Extreme 4

  7. #7
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Minnesota
    Posts
    7

    Default Re: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    Quote Originally Posted by jkatter View Post
    I had this same problem and was able to fix it by updating to the following HD Graphics 4600 driver -- 15.31.17.64.3257 -- https://downloadcenter.intel.com/Det...?DwnldID=23106

    I'm running Windows 7, 4770K, and the AS Rock z87 Extreme 4

    Thank-you very much!!! That did the trick - its working now. That is a older driver and I got some warnings installing it (I am on Windows 8.1) but sound started working and the video looks good so who cares.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    United States
    Posts
    2

    Default Re: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    Quote Originally Posted by djhamp View Post
    Thank-you very much!!! That did the trick - its working now. That is a older driver and I got some warnings installing it (I am on Windows 8.1) but sound started working and the video looks good so who cares.
    Thanks so much! I just did this too and it works great. I don't know why the newer drivers would break this but, glad to see there's a fix out there!

  9. #9
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    USA
    Posts
    4

    Post Re: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    Ok. Apparently the problem was in the Bios. I noticed the motherboard box said it had login to windows with usb key feature. The problem with that is the motherboard software did not include this. I downloaded it from ASrock. When I went to use it I noticed a live update feature which updated my Bios and just like magic there was sound in the Bios and in windows. If I had it to do over again I would not buy this motherboard. ASrock should have known the Bios they were shipping the motherboard with had no audio. I have custom built many computers and this was my worst experience.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    USA
    Posts
    4

    Default Re: asrock z87 extreme 4 no hdmi audio output. not plugged in.

    Sorry I forgot to mention it was called F Stream Tuning.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •