Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 12 of 12

Thread: BSOD after launching ASRock eXtreme Tuner




  1. #11
    Join Date
    Apr 2013
    Location
    boston ma
    Posts
    17

    Default Re: BSOD after launching ASRock eXtreme Tuner

    funny how they dont update the drivers for the extreme 4 970. but they do on the others. i will try this when i get home

  2. #12
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: BSOD after launching ASRock eXtreme Tuner

    Quote Originally Posted by rohanvg View Post
    Also leave the following option unchecked:
    1. Auto run when windows start

    For some strange reason it causes BSOD
    You're right, I have seen the same thing with Intel boards made by ASR. If I am right, the problem is caused by the default "settings" in the OC tweaker screen of your AXTU. They do not match the OC Tweaker CPU settings you have in the BIOS. The CPU voltage settings won't be the same, the CPU multiplier may be different, and any of the other settings can be just wrong when combined together. So when the Auto Run is checked, those settings are applied and... BSOD.

    I complained about this in the AXTU equivalent program for the new Intel Haswell CPU board I use. They fixed it but that was not done for the AXTU version used by my earlier ASRock board. Check the settings in the AXTU OCTweaker screen and you'll see what I mean.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •