Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: E3C224D2I IP KVM Stopped Working




  1. #1
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    USA
    Posts
    10

    Default E3C224D2I IP KVM Stopped Working

    Regarding the E3C224D2I MiniITX server motherboard: I recently went to use the IP KVM (Remote Control -> Console Redirection -> Java Console), and found it's not working. The JViewer application launches, but shows me only a black screen. The window's title bar says "0 fps", which suggests to me it's not getting any signal.

    Likewise, on the Dashboard page of the web-based IPMI/BMC, the console image is black, and says, "Not able to connect to xxx.xxx.xxx.xxx".

    It's been a few weeks since I last used it, but it was working perfectly fine.

    Interesting thing is I can go to Configuration -> Services, where I see "kvm" as Active. Maximum Sessions=2, Active sessions=0 (as I would expect). But it also shows that the kvm session is running on ports 7578/7582 (nonsecure/secure). So if I try to telnet to either IP and port, I get "Connection refused" right away. Same goes for all the virtual media ports. But I can telnet to other ports (web, ssh, telnet). I tried setting the kvm service to Inactive then setting back to Active; that didn't help.

    I've also tried the following to no avail:
    - Updating the BMC firmware from 0.11.0 to 0.12.0.
    - Powering down the server and unplugging it for several minutes.

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    California, USA
    Posts
    91

    Default Re: E3C224D2I IP KVM Stopped Working

    Hi ConcreteRooster,

    Please email me at william@asrockamerica.com for direct support. Ttyl.

    Bill
    US ASRock TSD.

  3. #3
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    USA
    Posts
    2

    Default Re: E3C224D2I IP KVM Stopped Working

    I'm experiencing the same problem on my newly built system. I'm new to IPMI so I may have something setup incorrectly but I'm experiencing the exact same problem. Did you find a solution?

  4. #4
    Spyone1 is offline Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    Australia
    Posts
    102

    Default Re: E3C224D2I IP KVM Stopped Working

    I would suggest that you do what Bill said, and contact him directly? (and I hope Bill doesn't hit me over the head for the suggestion).

    MAIN PC
    CPU
    - i7-3820 @ 3.60Ghz
    MB - AsRock X79 Extreme6 (Bios P2.80)
    RAM - 2 x 8Gb Patriot Viper 1866 CL10 Series @933Mhz
    GPU - ASUS Radeon HD 7870 Direct CU II (2Gb) x 2 (XFire)
    CASE - Fractal Design Desire R4 Black Case (windowless)
    FANS - Standard Fan CPU, 5 x FD Silent 2 140mm Fans in case
    PSU - Thermaltake R2 800W
    SSD - Sandisk SDSSDHP2 240Gb (boot)
    HDD - 2 x Seagate ST2000DM001 2Tb HDD (Storage)
    SYS - Win7 x64 Ultimate
    KB - Logitech K350 Wireless
    MOU -
    Razor Naga Molten mouse
    MON - ASUS VS247H (1920 x 1080)
    UPS - Belkin Line Interactive 1400VA 840W
    System is not overclocked at all.
    2ND PC
    AMD FM2 A10-7850K @ 3.70Ghz
    AsRock FM2A88X Extreme6+ (Bios P2.90)
    2 x 4Gb G.Skill Ripjaws F3-12800CL9D-8GBXL

    Kaveri Spectre Desktop (onboard) @ 760Mhz
    Thermaltake V9 case (1 x 120mm, 1 x 240mm fan)
    Corsair H80i Water Cooler w/2 x 120mm fans
    Seasonic G-Series (SSR-650RM Active PFC F3) 650W

    OCZ Vertex 4 120Gb SSD (Boot)
    2 x ST2000DM001 2Tb HDD (Storage)
    Win7 X64 Ultimate
    Logitech G15 (6 G Keys) USB
    Logitech MX-518 mouse
    Phillips 22HFL3350D/10 (1920 x 1080)
    NAS - Netgear RN104-100AJS 4 Bay (not hooked in)
    Not overclocking


  5. #5
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    USA
    Posts
    10

    Default Re: E3C224D2I IP KVM Stopped Working

    I have been in email conversation with Bill on this issue.

    What version of Java are you using? Version 7 update 51 seems to be the culprit in my case. My IP KVM works fine with an older version of Java.

    Bill was able to reproduce my problem using that particular version of Java. He was furthermore able to fix it by either (1) setting the Java security level to medium or (2) adding the IPMI IP address to the Java host exception list. Unfortunately neither works for me, but I haven't had enough time to play with it, and I'm OK using an older version of Java if I have to.

    Hope that helps!

  6. #6
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    California, USA
    Posts
    91

    Default Re: E3C224D2I IP KVM Stopped Working

    Quote Originally Posted by sgvnut View Post
    I'm experiencing the same problem on my newly built system. I'm new to IPMI so I may have something setup incorrectly but I'm experiencing the exact same problem. Did you find a solution?
    Hi sgvnut,

    Sorry to hear that you have a problem with your E3C224D2I. Please email me at william@asrockamerica.com with your sys specs so I can have a bigger picture of your setup. Thank you!

    Bill
    ASRock Rack TSD - US

  7. #7
    Join Date
    Feb 2014
    Location
    USA
    Posts
    2

    Default Re: E3C224D2I IP KVM Stopped Working

    Quote Originally Posted by Bill @@ View Post
    Hi sgvnut,

    Sorry to hear that you have a problem with your E3C224D2I. Please email me at william@asrockamerica.com with your sys specs so I can have a bigger picture of your setup. Thank you!

    Bill
    ASRock Rack TSD - US

    I've sent you an email Bill. Thanks!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •