Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video




  1. #1
    Garfelf is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Denmark
    Posts
    7

    Default FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    Hi!

    I have just made a new build - however it fails to either boot or post.

    The build consists of:
    AMD A10-7700K Boxed
    ASRock FM2A88X-ITX+
    2x4GB Corsair Vengeance 1866MHz CL9
    Corsair RM450
    Fractal Design Node

    What I've tried so far:
    Testing the build with another CPU - AMD A10-6800K
    Testing the build with another RAM - Kingston Blu 1600MHz CL9
    Testing with a different PSU - Corsair TX750 v2
    I've reset CMOS a dozen of times, I have pulled out the battery
    I have tested all three video outputs: VGA DVI and HDMI.

    I can't tell what the bios version is - as I never get a video on the screen.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    USA
    Posts
    2,675

    Default Re: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    The BIOS revision that it came flashed from the factory with is printed on a white sticker in the lower right corner.

    To test if it's the memory causing this, do you have a different set of memory to swap in temporarily to replace that current Vengence?

    "however it fails to either boot or post" Which one? Are the fans and HDDs spinning up?
    #1 - Please, when seeking help, enter the make and model of ALL parts that your system is comprised of in your Signature, or at least the model #'s in your System Specs, then "Save' it.
    ____If you are overclocking, underclocking, or undervolting any parts, informing us of this and their values would prove beneficial in helping you.

    #2 - G.Skill RAM Configurator for your boardSamsung Memory for your boardLatest AMD Chipset Drivers/WindowsLatest AMD Graphics Drivers/WindowsLatest Intel Drivers

    #3 - Please use the eXtreme Outer Vision Power Supply Calculator found HERE to determine if it might be your PSU at issue.
    ____Consider your PSU to be the foundation from which all else is built upon. Anything built upon a weak foundation is poorly built.

  3. #3
    Garfelf is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Denmark
    Posts
    7

    Default Re: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    Like I wrote in the main post - I have tested it out with a 2x4GB kit of Kingston Blu memory 1600MHz CL9 but with no result :-/
    And the fans does spin - so does the harddrive.

    And like I said - I did test out with a different processor that "should" be supported by all it's different versions of BIOS.FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video-_dsc0003-jpg

    Cant see the afformentioned sticker, maybe I'm looking the wrong place :-/ Only white label I find is located right under/at the PCI-E port.

  4. #4
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    Welcome to the forum.

    Do you have a case speaker connected to motherboard? If yes, are there any beeps?
    Did you connect the 4-pin ATX_12V power supply cable to the motherboard?
    Have you tried booting with your motherboard on a cardboard box beside the computer case?

    I've seen a couple of cases where different motherboards would not boot when there was a problem with the usb 3.0 cable improperly connected to the motherboard. Try booting with this cable disconnected.

    The attached picture shows the bios label's version number located next to the sata connectors.

    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  5. #5
    Garfelf is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Denmark
    Posts
    7

    Default Re: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    Already tried assembling the most basic version of the build out of the case only consisting of:
    PSU, RAM, Motherboard and CPU - no luck :-/

    And yes - had a speaker connected - but no beeps at all
    And yea I did connect the 12V line ;)

    EDIT: Oh and that sticker is clearly not on my motherboard then :-/

  6. #6
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    I've seen several other motherboard pictures where there wasn't a bios label on the bios chip.

    Your photo shows that the ATX_12V cable is not connected to the motherboard.
    The motherboard can't boot or post when this cable is not connected.

    ATX_12V connector
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  7. #7
    Garfelf is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Denmark
    Posts
    7

    Default Re: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    Yea I know - that picture was just to display the motherboard.
    No cables are connected to the motherboard at the moment :)

  8. #8
    Garfelf is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Denmark
    Posts
    7

    Default Re: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    Don't know if it's worth noting that:

    The CPU and RAM I used to test the motherboard with are both taken out of a FM2 A85X build that does work - so I know they are both working. And with those I had the same results - ie. fans and disks spins - but no video

  9. #9
    Garfelf is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2014
    Location
    Denmark
    Posts
    7

    Default Re: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    Just tried with a Nvidia GTX660 TI - still no luck.

  10. #10
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: FM2A88X-ITX+ & Kaveri, no video

    I have tested all three video outputs: VGA DVI and HDMI.
    Can you test with a different monitor and cables?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •