Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: C2750D4I No http access to IPMI




  1. #1
    Join Date
    May 2014
    Location
    Germany
    Posts
    1

    Default C2750D4I No http access to IPMI

    Hi,

    i have issue with this board (BIOS 1.80, BMC 00.14.00). The item came with v. 1.5 and 00.12.00 from supplier.
    I connected it to router and could access BMC (ip from DHCP). Than i made an BIOS and BMC update.
    I could access BMC. I changed sysadmin password and set fix IP address in Network part. It was the last
    deal with BMC although there is ping answer from this port.
    How can I get back the access per http?
    I cleared CMOS (i hoped it helped) but no changes. Is there possibility to clear BMC or to set factory default?
    Then I tried telnet. On IP address (i set in BIOS) i could login to BMC with sysadmin and password i had set before (so i knew clear cmos did not affect BMC settings).
    I take a look at logs in /var/log. There are some entries in critic.log. The entry "web not enabled" is very strange.
    In other logs i found entries with bond0, it could no be deleted (sorry at the moment i cannot see the logs).
    I tried to start webgo.sh in /etc/inet.d but without success and critical error "web not enabled".
    I looked for this issues in internet but i found nothing.
    Has anyone an advice? Later when needed i can post the whole error codes or log entries.
    By the way i could install freenas ohne issue.

    Mark

  2. #2
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    California, USA
    Posts
    91

    Default Re: C2750D4I No http access to IPMI

    Quote Originally Posted by kafar View Post
    Hi,

    i have issue with this board (BIOS 1.80, BMC 00.14.00). The item came with v. 1.5 and 00.12.00 from supplier.
    I connected it to router and could access BMC (ip from DHCP). Than i made an BIOS and BMC update.
    I could access BMC. I changed sysadmin password and set fix IP address in Network part. It was the last
    deal with BMC although there is ping answer from this port.
    How can I get back the access per http?
    I cleared CMOS (i hoped it helped) but no changes. Is there possibility to clear BMC or to set factory default?
    Then I tried telnet. On IP address (i set in BIOS) i could login to BMC with sysadmin and password i had set before (so i knew clear cmos did not affect BMC settings).
    I take a look at logs in /var/log. There are some entries in critic.log. The entry "web not enabled" is very strange.
    In other logs i found entries with bond0, it could no be deleted (sorry at the moment i cannot see the logs).
    I tried to start webgo.sh in /etc/inet.d but without success and critical error "web not enabled".
    I looked for this issues in internet but i found nothing.
    Has anyone an advice? Later when needed i can post the whole error codes or log entries.
    By the way i could install freenas ohne issue.

    Mark
    There is a way to reset the BMC back to factory default. And the command needs to be executed in DOS (not MS-DOS). Please PM me your personal information such as product serial number and your name. Thank you!

  3. #3
    Join Date
    May 2014
    Location
    Cupertino
    Posts
    17

    Default Re: C2750D4I No http access to IPMI

    I ran into the same problem during BMC update yesterday. The card resets back to IP 0.0.0.0 so I lost all the connection. Luckily, the server is running fine. I'm using Centos. I installed IPMItool at the server and sent instructions from there. If you still have access to BMC, make sure you also set the netmask and gateway correctly, then power cycle. I was able to get back my http that way.

  4. #4
    yuta_h is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2015
    Location
    Japan
    Posts
    1

    Default Re: C2750D4I No http access to IPMI

    Quote Originally Posted by ASRockRack TSD - Bill View Post
    There is a way to reset the BMC back to factory default. And the command needs to be executed in DOS (not MS-DOS). Please PM me your personal information such as product serial number and your name. Thank you!
    hi
    My C2750D4I is same situation too.
    So I want to reset the BMC back to factoru default.
    If I PM you, could you tell me the way to reset the BMC?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    California, USA
    Posts
    91

    Default Re: C2750D4I No http access to IPMI

    Quote Originally Posted by yuta_h View Post
    hi
    My C2750D4I is same situation too.
    So I want to reset the BMC back to factoru default.
    If I PM you, could you tell me the way to reset the BMC?

    Yes, please PM me with your board's model, S/N#, and your email to send the BMC Reset util to. Thank you!

  6. #6
    serch826 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    2

    Default Re: C2750D4I No http access to IPMI

    Hi ive also the same problem no Weg gui for IPMI on my Asrock C2750D4i, can i get some help?
    Thanks in advance

  7. #7
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    California, USA
    Posts
    91

    Default Re: C2750D4I No http access to IPMI

    Quote Originally Posted by serch826 View Post
    Hi ive also the same problem no Weg gui for IPMI on my Asrock C2750D4i, can i get some help?
    Thanks in advance
    Please provide the serial number of your C2750D4I. I can send the reset program to your email. william@asrockamercia.com

  8. #8
    serch826 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Sweden
    Posts
    2

    Thumbs up Re: C2750D4I No http access to IPMI

    Many Thanks to Bill, you're a HERO, for your patience, and a great help
    THANK YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. #9
    Join Date
    May 2015
    Location
    US
    Posts
    1

    Default Re: C2750D4I No http access to IPMI

    Hi, William

    I finally managed to finished setting up my Asrock c2550i4d board up as a 2012 Domain controller after a couple of weeks when the IMPI web interface Lost all connection as with the other users here it just comes up with an IP (most of the time) and can be connected to through SSH but not the GUI. I spent a few hr's trying to find the commands to reset or reflash the BMC from anything other than the web interface but the only references I could find were in this forum


    is there anyway I can get the tool you spoke of to reset the impi settings. Thank you.

  10. #10
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    California, USA
    Posts
    91

    Default Re: C2750D4I No http access to IPMI

    Quote Originally Posted by magiver01 View Post
    Hi, William

    I finally managed to finished setting up my Asrock c2550i4d board up as a 2012 Domain controller after a couple of weeks when the IMPI web interface Lost all connection as with the other users here it just comes up with an IP (most of the time) and can be connected to through SSH but not the GUI. I spent a few hr's trying to find the commands to reset or reflash the BMC from anything other than the web interface but the only references I could find were in this forum


    is there anyway I can get the tool you spoke of to reset the impi settings. Thank you.
    Hi, yes, you can download the BMC Reset utility here ASRock Rack Golden Dealer & Media Zone . Please simply create an user account for yourself and go from there. Thank you! william@asrockamerica.com

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •