Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 1 of 1

Thread: Backup ssd slow to Sata3_A1




  1. #1
    Joe-912's Avatar
    Joe-912 is offline Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    UK
    Posts
    197

    Default Backup ssd slow to Sata3_A1

    Hi all, First time I installed my new Samsung evo 250GB, on Intel Sata3_0 channel I backed it up with Acronis to a western digital black sata 3 500GB connected to Asmedia channel A1 and speed was lightning quick 9 mins to backup 107GB or 83.7GB after compression, speed peeked at 205MB/s
    now for some reason speed during backup won't go passed 50MB/s, the destination drive was empty when I first backed up, and since then I have some other stuff on there, including 2 full Images the drive is still only half full.

    I know as drives fill up it the performance degrades, I tried switching off AV but no change, only thing I have done major since first backup is flash the bios.
    has anybody had similar happen, one thing I did notice was while the backup is running the ssd (os) reduces in size by 20GB until backup finishes, I have a 20GB unallocated partition for overprovisioning
    $ Thanks in advance

    joe-912
    Last edited by Joe-912; 05-28-2014 at 02:55 AM. Reason: add info
    Asus Maximus 7 Hero > Corsair Obsidian 750d Airflow > Intel 4790K > Noctua NH-D15 > 16GB G-skill Sniper 2133 > Samsung SM951 256GB > Sandisk X400 512GB > Western digital black Sata 6 500GB > Western digital black 640GB > Windows 10 Pro 64 > Asus 27" MX279H Monitor > Gibabyte GTX 980Ti extreme

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •