Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots




  1. #11
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Danmark
    Posts
    11

    Default Re: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Glad to hear that you made progress.

    Enjoy your new system!!
    sadly issue is back, what do i do?

  2. #12
    vuldin is offline Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    Seattle
    Posts
    70

    Default Re: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots

    If you've made no other changes to BIOS settings, boot config, hardware, etc. and the issue is back, then it may be a BIOS issue. What BIOS version do you have? The latest is 2.90.

  3. #13
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Danmark
    Posts
    11

    Default Re: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots

    Quote Originally Posted by vuldin View Post
    If you've made no other changes to BIOS settings, boot config, hardware, etc. and the issue is back, then it may be a BIOS issue. What BIOS version do you have? The latest is 2.90.
    i got the latest bios (2.90

  4. #14
    vuldin is offline Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    Seattle
    Posts
    70

    Default Re: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots

    Only thing I can suggest is to go back through the steps that worked previously and see if what worked previously will work again. It's very strange that the problem would return when no changes were made to any of the related configuration.

  5. #15
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Danmark
    Posts
    11

    Default Re: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots

    Quote Originally Posted by vuldin View Post
    Only thing I can suggest is to go back through the steps that worked previously and see if what worked previously will work again. It's very strange that the problem would return when no changes were made to any of the related configuration.
    only thing i did was to turn around my radiator so it was in the top instead of the rear.
    other than that nothingī+ the issue happend hours after that when i randomly bluescreened and it restartet and gave me the error 55

  6. #16
    vuldin is offline Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    Seattle
    Posts
    70

    Default Re: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots

    Hmm, random BSOD makes me wonder about RAM (or system stability). Have you ran memtest86+? It's a menu option from the archlinux liveCD if you want to go that route. Follow these instructions I just posted to quickly boot into a liveCD environment (and then select the memtest option):

    Asrock z87 exterme - USB based installation

  7. #17
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Danmark
    Posts
    11

    Default Re: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots

    Quote Originally Posted by vuldin View Post
    Hmm, random BSOD makes me wonder about RAM (or system stability). Have you ran memtest86+? It's a menu option from the archlinux liveCD if you want to go that route. Follow these instructions I just posted to quickly boot into a liveCD environment (and then select the memtest option):

    Asrock z87 exterme - USB based installation

    tried that, nothing there.
    i removed the ram resat them and unplugged/replugged the 8pin cpu wire,
    the pc is now running but who knows for how long

  8. #18
    vuldin is offline Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Location
    Seattle
    Posts
    70

    Default Re: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots

    Have you read the installation manual starting on page 17? It discusses how the modules must be loaded in order to get dual channel working. You have two options: A1/B1 or A2/B2.

  9. #19
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Danmark
    Posts
    11

    Default Re: asrock extreme 4 z77, issue with ram slots

    Quote Originally Posted by vuldin View Post
    Have you read the installation manual starting on page 17? It discusses how the modules must be loaded in order to get dual channel working. You have two options: A1/B1 or A2/B2.
    they are in a1 and b1

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •