Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 1 of 1

Thread: Asrock A-Tuning utility Intel SpeedStep BUG on H97M Pro4 bios 1.20




  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Romania
    Posts
    7

    Default Asrock A-Tuning utility Intel SpeedStep BUG on H97M Pro4 bios 1.20

    Hello, first of all SpeedStepping is enabled in UEFI.
    The A-Tuning utility fails to output the CPU frequency below 3200-3400 mhz on my i5 4460 in windows 8.1. Everything works fine if i restart in Windows 7.
    Despite reinstalling windows 8 and swapping settings in uefi, this seems as a Win8 A-Tuning utility bug. The power settings are set to moderate and minimum cpu usage is 0%, and maximum set to 100%. And still, the utility running in standard mode, acts like i've set it to Performance power profile.
    If i set Power saver profile, the pc constantly stays in 800mhz and freezes to death most of the time, because of incorrect "speed"stepping.
    I was glad to notice the correct fluctuating values(i hope) in Win8's task manager, without fearing my cpu's death.

    Please forward this bug and screenshot to the devs:

    Last edited by tzily; 10-31-2014 at 10:12 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •