Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: Fatal1ty mouse port not working, update or workaround?




  1. #1
    a_ak57 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    PA
    Posts
    1

    Default Fatal1ty mouse port not working, update or workaround? EDIT: Found a fix

    Hi, I have a P67 Fatal1ty Professional on the latest BIOS, 3.10. I want to use my Intellimouse 3.0 again and want 500Hz so I figured I'd use the fatal1ty mouse port since I'm running Windows 8.1 and that's the only way to do it. However, whenever I attempt to change the polling rate in the F-Stream Utility, it simply stays at 125Hz. Doing a bit of research, it seems some windows updates earlier this year basically broke the program and ASRock fixed it for the latest and greatest boards. I tried uninstalling the updates someone said broke it, but it still doesn't work. Would ASRock be willing to provide an update that restores functionality for older boards like mine, or does someone know of a workaround that currently works?


    EDIT: Well, did some experimenting based on my research and actually found a fix. Turns out the method outlined in the first post of this topic will work even for P67 if you use v2.0.188 from the Z87 Fatal1ty download section (instead of 2.0.48 as he mentions).

    PSA for Windows 8.1 Asrock z77/(maybe z68) fatal1ty mouse port polling rate force

    Of course, I still think it'd be beneficial if ASRock were to roll out updates for older boards, but I guess this topic can exist to help anyone else who may need it. At least until MS pushes out yet another update that breaks it, anyway.
    Last edited by a_ak57; 11-07-2014 at 11:08 PM.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2014
    Location
    Italy
    Posts
    14

    Default Re: Fatal1ty mouse port not working, update or workaround? EDIT: Found a fix

    Quote Originally Posted by a_ak57 View Post
    Hi, I have a P67 Fatal1ty Professional on the latest BIOS, 3.10. I want to use my Intellimouse 3.0 again and want 500Hz so I figured I'd use the fatal1ty mouse port since I'm running Windows 8.1 and that's the only way to do it. However, whenever I attempt to change the polling rate in the F-Stream Utility, it simply stays at 125Hz. Doing a bit of research, it seems some windows updates earlier this year basically broke the program and ASRock fixed it for the latest and greatest boards. I tried uninstalling the updates someone said broke it, but it still doesn't work. Would ASRock be willing to provide an update that restores functionality for older boards like mine, or does someone know of a workaround that currently works?


    EDIT: Well, did some experimenting based on my research and actually found a fix. Turns out the method outlined in the first post of this topic will work even for P67 if you use v2.0.188 from the Z87 Fatal1ty download section (instead of 2.0.48 as he mentions).

    PSA for Windows 8.1 Asrock z77/(maybe z68) fatal1ty mouse port polling rate force

    Of course, I still think it'd be beneficial if ASRock were to roll out updates for older boards, but I guess this topic can exist to help anyone else who may need it. At least until MS pushes out yet another update that breaks it, anyway.
    Hi, This version is recent (05-11-2014) ftp://europe.asrock.com/utility/F-St...1.73.56%29.zip
    The F-Stream 2.0.x.x are only for recent motherboards...

    EDIT: Update the bios: http://www.mdclab.it/BIOS-I/FP P67.zip
    Last edited by asrlab; 11-11-2014 at 06:36 AM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •