Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: ASRock Z97 Pro4 don't recognize HDD




  1. #1
    iljoe is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Italy
    Posts
    5

    Default ASRock Z97 Pro4 don't recognize HDD

    Hi
    I bought a couple of days ago a new PC with AsRock Z97 Pro4 Motherboard. The PC has a SSD drive with Windows 8.1 installed. Everythings work fine.
    Then I take my old HDD (SATA2 Hard disk 7200 rpm, not SSD) that are working on my old windows Vista PC. So they are already NTFS.
    Well, I connected those HDD to SATA connector and to power supply: if I enter in the BIOS I can see the HDD with their part number, each associated to a SATA port. When I enter in Windows 8.1, I can't see the HDD. Both in Disk Management and in Device Manager the HDD there aren't. It is not a problem of "formatting" because I can't see the HDD and I can't format them....
    What can I do to resolve this problem? As already wrote, the PC is new, the SSD disk is working fine, everything is ok, I have only the problem that the classic HDD are shown inn Bios but not in windows.
    thanks in advance
    bye

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: ASRock Z97 Pro4 don't recognize HDD

    I've noticed that sometimes when a new drive (new to the PC, the first time it is connected) is connected to a PC with Windows 8, it will not recognize the drive the first time you boot the PC after the drive is connected.

    If you haven't done this, try restarting/rebooting the PC, that HDD might be recognized after doing that.

    If that HDD is still not seen by Windows 8, shutdown the PC and do a CMOS/BIOS reset. Then start the PC, fix any BIOS options you need (save your settings in a profile in the BIOS first so it is easy to restore your options) and your HDD will probably be recognized.

  3. #3
    iljoe is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Italy
    Posts
    5

    Default Re: ASRock Z97 Pro4 don't recognize HDD

    thanks for your answer. I reboot several times the PC.... so I'll try to do a CMOS/BIOS reset. Well, I have to make a save of the config of the actual bios settings and then I have work with some "jumper" to reset... correct?

  4. #4
    iljoe is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Italy
    Posts
    5

    Default Re: ASRock Z97 Pro4 don't recognize HDD

    I solved the issue..... I re-install totally windows 8 (since it is a new PC, no need to backup anything) with already all the HDs connected. Now Windows 8 recognize both SSD and HDD.
    thanks to everybody

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •