Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Q1900DC-ITX no signal hdmi monitor




  1. #1
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Europe
    Posts
    2

    Question Q1900DC-ITX no signal hdmi monitor

    Hi,

    I just built the following PC:

    1 x Crucial M500 120GB, SATA 6Gb/s (CT120M500SSD1)
    1 x Crucial SO-DIMM 4GB, DDR3L-1600, CL11 (CT51264BF160BJ)
    1 x ASRock Q1900DC-ITX (90-MXGTL0-A0UAYZ)
    1 x Cooler Master Elite 110 schwarz, Mini-ITX (RC-110-KKN2)

    If I boot it up (no OS installed yet) the monitor (which is connected via hdmi) remains black (no signal). If I use VGA it does have a signal (all good). Haven't had the possibility to test DVI yet.
    Anyone knows why hdmi doesn't have a signal and how to fix it (manual has no information about hdmi not showing boot/bios)?

    Some additional specs:
    Bios version 1.20
    Monitor: LG IPS235P
    Last edited by dickunddoof; 01-22-2015 at 01:58 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Spain
    Posts
    4

    Default Re: Q1900DC-ITX no signal hdmi monitor

    Hi, I've ordered this motherboard, when I receive mine (it was out of stock and I'll have to wait a bit) I'll tell you if I face the same issue. It seems in the BIOS there's a setting to select the primary graphics adapter, but not the video port, so I think it should be capable of output video at boot through all of them, not only VGA; I mean that should be the expected behaviour, I think. Have you tried another HDMI cable or DVI? HDMI compatibility issues are not uncommon. Maybe Intel graphic hardware is a bit picky... there seems to be some Intel firmware/driver related problems affecting digital video outputs. Sorry I can't be of more help.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Europe
    Posts
    2

    Default Re: Q1900DC-ITX no signal hdmi monitor

    Hi, I tested it with another hdmi cable connected to my TV -> it works. I changed some settings afterwards: Primary Graphics Adapter -> Onboard Full Screen Logo - disabled Setup Prompt Timeout - 5 Now I can also enter BIOS during boot using the old hdmi cable connected to my Monitor. Problem solved ;)

  4. #4
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Spain
    Posts
    4

    Default Re: Q1900DC-ITX no signal hdmi monitor

    Glad to hear that. And thanks for the settings info, I may need it soon :)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •