Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: ASRock Fatality Z97 Professional Sata3_4 Connection




  1. #1
    Join Date
    Feb 2015
    Location
    Maryville IL
    Posts
    1

    Question ASRock Fatality Z97 Professional Sata3_4 Connection

    Every time I connect a hard drive to this connector windows7 hangs at start up. I have an SSD, five HDD connected, and a CD/DVD connected. Currently, I'm not using Sata3_4 and every is running fine.

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: ASRock Fatality Z97 Professional Sata3_4 Connection

    Strange problem.

    It seems you don't have a SSD in the M.2 slot, correct?

    Did you check the BIOS, Storage Configuration screen, the M2_2/SATA3_4, SATA3_5 Switch option? Should be set to Auto or Force_SATA.

    Does Windows 7 hang when any drive is connected to the SATA3_4 port? Or have you tried just one extra drive you have? If you only tried the SATA3_4 port with one particular drive, did you try that drive on another SATA port? Or move a known good drive to the SATA3_4 port?

    Since you have seven SATA devices connected, at least one of them is connected to one of the two ASMedia SATA ports. What drives are connected to the ASMedia ports?

    Are you using the ASMedia SATA driver, or native Windows 7 msahci driver?

    Are you using the Intel IRST driver, or native Windows 7 msahci driver?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •