Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Changed motherboard, can't load drivers




  1. #1
    ay-bala is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia
    Posts
    2

    Default Changed motherboard, can't load drivers

    Old motherboard died, bought and installed an ASRock FM2A88M-HD+ R2.0. Of course Windows won't load because it can't recognise the new motherboard and needs the drivers installed. Got some advice and went to the C: prompt and used the following to attempt to load the drivers:

    dism /image:C\ /add-driver:X:\ /recurse (where Driver:"X":\ refers to the location of the drivers).

    Tried to use the driver CD as the location of the drivers - no go.
    Copied the drivers to a USB and used that location - no go
    Eliminated everything on the USB but the drivers - no go

    Continually says it can't find the drivers.


    Now VERY frustrated - any ideas?

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: Changed motherboard, can't load drivers

    I doubt the dism command will do what you want it to do, since it only works with .inf files. This is from a dism information page:

    The driver servicing command supports only .inf files. Windows Installer or other driver package types (such as .exe files) are not supported.

    That page: https://technet.microsoft.com/en-us/.../hh824971.aspx

    What was the old mother board that died?

    You may have some luck trying to start Win 7 in Safe mode, if that boots then you may have a chance fixing that installation.

    The real solution is to install Win 7 again, fresh for the new board.

  3. #3
    ay-bala is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2015
    Location
    Australia
    Posts
    2

    Default Re: Changed motherboard, can't load drivers

    Hi Parsec,

    thanks for the advice. I'm beginning to see that re-installing Windows 7 on the HDD will be the only way to get things to work. The old mobo was a Gigabyte GA-MA790X-DS4 with an AMD Phenom triple core processor (AM2?).

    I have since managed to get another old ASUS P5KPL/100 motherboard to start up for me so I can at least use the computer again. I tried running the CD from the new motherboard with the old one and it tells me it is not for that platform.

    I might even invest in Windows 8 and be done with it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •