Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: Fatal1ty z77 Professional can't detect GIGABYTE GV-R785OC-2GD Radeon HD 7850




  1. #1
    3n1gma is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    4

    Default Fatal1ty z77 Professional can't detect GIGABYTE GV-R785OC-2GD Radeon HD 7850

    So after receiving an RMA motherboard from Asrock, I can't get my card to register on it's own. I have tried all of the BIOS versions, set to PCI-Express and all gens and all PCI-E slots.

    The only way that I could successfully get the card to be detected was to take my computer to my friends shop, take my card out, plug it into a different system. Did a full test, with all my equipment, put it all back into my system. First boot up the computer with a different graphics card. Let it run for 5 minutes, with that card working. Turn off my computer and remove power, quickly switch the cards, then I could get it to get detected, install all the software and let it run for a while during games with no issue. Once the computer is turned off and let powerless for 5 minutes my card would no longer get detected, so I redo the process again and get it to work.

    So I know the motherboard is good, I know the GPU is good. It's a compatibility issue with the z77 Asrock boards from what I'm reading from several Asrock customers in this forum and plenty of other forums.

    I don't want to have to deal with a second RMA and ship my board and GPU back for them to switch the cards and get mine to post and say it's my fault and charge me. This is a real problem that can be seen from several posts.

    So what other ways besides ditching this Motherboard or GPU can be done to get it to work even after a full power cycle?
    System Specs


    • MotherBoard:Z77 Fatal1ty Professional


    • Motherboard BIOS version:1.70b


    • Processor:i5 2500k (stock)


    • Memory:Muskin Black line 997043 8gb@1600 8-8-8-24 1.5v


    • Video Card #1:GIGABYTE GV-R785OC-2GD

    Hard Drive #1:Kingston SH103S3120G

    • Case:NZXT Phantom


    • Cooler:H212


    • Mouse:Razer Deathadder 2013 Edition


    • Power Supply:PC Power And Cooling Silencer 950Watts
    • Monitor:2xAsus VN247H-P Black 23.6" 1m


    • Operating System:Windows 8.1/7



  2. #2
    3n1gma is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2014
    Location
    United States
    Posts
    4

    Default Re: Fatal1ty z77 Professional can't detect GIGABYTE GV-R785OC-2GD Radeon HD 7850

    Anyone, any ideas. I really don't want to have to upgrade parts but that seems to be the only way to resolve the issue.
    System Specs


    • MotherBoard:Z77 Fatal1ty Professional


    • Motherboard BIOS version:1.70b


    • Processor:i5 2500k (stock)


    • Memory:Muskin Black line 997043 8gb@1600 8-8-8-24 1.5v


    • Video Card #1:GIGABYTE GV-R785OC-2GD

    Hard Drive #1:Kingston SH103S3120G

    • Case:NZXT Phantom


    • Cooler:H212


    • Mouse:Razer Deathadder 2013 Edition


    • Power Supply:PC Power And Cooling Silencer 950Watts
    • Monitor:2xAsus VN247H-P Black 23.6" 1m


    • Operating System:Windows 8.1/7



Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •