Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: seems i bricked my asrock fatal1ty fm2a88x+ killer




  1. #1
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    Philippines
    Posts
    1

    Default seems i bricked my asrock fatal1ty fm2a88x+ killer

    Recieved my mobo today, well fast forward

    Went to internet flash my bios, then when it says reboot to continue, thats where the last restart happened, then cpu and gpu fans still working but pc isnt responding anymore
    black screen on monitor and nothing at all.(pc doesnt boot)
    Went to clear cmos header, removed cmos battery, and removed ram sticks and gpu as well, but still no luck
    right now im all lost and just planning to use my old mobo back and refund my mobo as last resort

    any more suggestions b4 I do my last plan?

  2. #2
    Joe-912's Avatar
    Joe-912 is offline Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    UK
    Posts
    197

    Default Re: seems i bricked my asrock fatal1ty fm2a88x+ killer

    Download the instant flash file for your board on asrock website, your need access to another computer, unzip the flash file to a usb thumb drive formatted to fat of fat32, place it in one of the usb2 ports on computer thats bricked and restart, it might continue the flash and unbrick
    good luck
    joe
    Asus Maximus 7 Hero > Corsair Obsidian 750d Airflow > Intel 4790K > Noctua NH-D15 > 16GB G-skill Sniper 2133 > Samsung SM951 256GB > Sandisk X400 512GB > Western digital black Sata 6 500GB > Western digital black 640GB > Windows 10 Pro 64 > Asus 27" MX279H Monitor > Gibabyte GTX 980Ti extreme

  3. #3
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    USA
    Posts
    2

    Default Re: seems i bricked my asrock fatal1ty fm2a88x+ killer

    Same thing happened to me yesterday. Updated BIOS 3.00 to 3.20 on FM2A88X-ITX+, rebooted, started booting from Gentoo installation USB stick (system didn't have OS yet), pressed Ctrl+Alt+Del and that's it. System is gone. No USB (keyboard without lights) and no vides (DVI-D and HDMI) at least. Tried with USB stick with instant flash file - no help. Saw similar posts on other forums. Looks like 3.20 version is faulty. Sent email to ASRock and waiting for response. Hope they have a solution.

  4. #4
    Joe-912's Avatar
    Joe-912 is offline Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    UK
    Posts
    197

    Default Re: seems i bricked my asrock fatal1ty fm2a88x+ killer

    Quote Originally Posted by liker View Post
    Same thing happened to me yesterday. Updated BIOS 3.00 to 3.20 on FM2A88X-ITX+, rebooted, started booting from Gentoo installation USB stick (system didn't have OS yet), pressed Ctrl+Alt+Del and that's it. System is gone. No USB (keyboard without lights) and no vides (DVI-D and HDMI) at least. Tried with USB stick with instant flash file - no help. Saw similar posts on other forums. Looks like 3.20 version is faulty. Sent email to ASRock and waiting for response. Hope they have a solution.
    Did you try with the original bios version that was on the MB?
    Asus Maximus 7 Hero > Corsair Obsidian 750d Airflow > Intel 4790K > Noctua NH-D15 > 16GB G-skill Sniper 2133 > Samsung SM951 256GB > Sandisk X400 512GB > Western digital black Sata 6 500GB > Western digital black 640GB > Windows 10 Pro 64 > Asus 27" MX279H Monitor > Gibabyte GTX 980Ti extreme

  5. #5
    Join Date
    Dec 2015
    Location
    USA
    Posts
    2

    Default Re: seems i bricked my asrock fatal1ty fm2a88x+ killer

    I just did. Tried version 3.00 (the one that was before the update). The same result. Like USB ports don't work at all.

  6. #6
    Joe-912's Avatar
    Joe-912 is offline Member
    Join Date
    Feb 2013
    Location
    UK
    Posts
    197

    Default Re: seems i bricked my asrock fatal1ty fm2a88x+ killer

    Quote Originally Posted by liker View Post
    I just did. Tried version 3.00 (the one that was before the update). The same result. Like USB ports don't work at all.
    Think your have to contact Asrock support to send you another bios chip, I don't think it cost much...
    Asus Maximus 7 Hero > Corsair Obsidian 750d Airflow > Intel 4790K > Noctua NH-D15 > 16GB G-skill Sniper 2133 > Samsung SM951 256GB > Sandisk X400 512GB > Western digital black Sata 6 500GB > Western digital black 640GB > Windows 10 Pro 64 > Asus 27" MX279H Monitor > Gibabyte GTX 980Ti extreme

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    3

    Default Re: seems i bricked my asrock fatal1ty fm2a88x+ killer

    Just rebuilt my desktop w/ FM2A88X+ Killer MB. The first time I've ever tried to flash a BIOS. I just followed the written instructions in the Quick Installation Guide. On first start-up I entered BIOS w/o going to the OS. I tried to use the Instant Flash but nothing seemed to happen (I think because I had not set up my Network Config). Once the Network was setup and the BIOS had a path to the Internet, the 'automatic Flash' routine just kicked in and downloaded the latest AMI BIOS P2.60 dated 12/11/2015. I made no other changes to the default settings. I restarted the PC and it went right to the OS and loaded everything perfectly. Maybe the first time is a charm or I was just lucky. I've read lots of horror stories on BIOS Flash issues and was either lucky or the ASRock folks have a good system to handle the 'automatic update downloading' part. I do have a memory detect issue, but that is another problem I've posted.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •