Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 28

Thread: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing




  1. #1
    arcjn97 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    18

    Default C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    This is basically something that I took some risk on. I typically do not shop online. I live in Sydney Australia and would like to have some assistance on the RMA process for this board.

    Thank you in advance.

  2. #2
    arcjn97 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    18

    Default Re: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    My findings after reading from other threads that are closed and all ended up on lockups. Mind you I managed to install Ubuntu and Win 7 on separate SSDs without any crashed/lock ups.
    -Tried disabling C-states
    -Tried the above with everything in the CPU section disabled
    -I am using the onboard video. Also tried an external GPU.
    -Tried disabling everything including the Marvell SATA, Serial Port stuff, and only having 1 mem stick, and 1 SSD on the mobo
    All the above locked up straight after loading the desktop in Windows. I get Kernel panics on Ubuntu 15.10.

    BIOS logs does not say anything about the lock ups despite having the logging enabled. When it crashes, it basically have the screen frozen with any IO from keyboard or mouse having no effect. It wont even power off (4 sec or not) or reset via the respective buttons connected to the front panel header on the motherboard.

    So I've re-enabled everything and managed to boot Windows to Safe mode with networking. Everything that I want from this board works all of a sudden. This is when I got rid of the video driver. I then followed this with a normal boot and managed to test the LAN transfer speed. It can transfer 3GB of data in about 25 seconds! (without teaming - just using one). Then again, it eventually froze.

    I really want to get to the bottom of this. The behavior feels like as if something is overheating. I have applied thermal paste under the heatsink for the CPU. That's always have been on a healthy 40-45 degrees though.

    If this is the onboard GPU I have a spare PCI-E GPU that is fully functional that can cater to this.

    Because of the development on today's testing, I am inclined against the RMA for now. It's going to take too much time. I just want to get some use for what I paid for. This costed me about $AUD650. I want this to simply host a share of 2 folders - 1 for writing new files, and 1 read-only for the sorted files. I will also require to RDP in to it from time to time. Nothing more. So it could be head-less for all I care.

    I am open for any suggestions from any AsRock Rep at this stage to get it working.

    I have the latest BMC/BIOS from the AsRock website. I am yet to flash that marvell stuff as I don't think that this one of the cause of my lock ups - they can't cause any issue if I have them disabled in the BIOS and have no HDD plugged in on those ports, can they?

    Thanks in advance.

  3. #3
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    Welcome to the forum.

    Send a private message to ASRockRack TSD - Bill asking for help and include a link to this thread.

    Submit a tech support request form at ASRock Rack >

    It might help if you post your information in the other ASRock Forum at: ASRock Forums
    Last edited by profJim; 04-12-2016 at 01:24 PM. Reason: edit PM link
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  4. #4
    arcjn97 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    18

    Default Re: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Welcome to the forum...
    When bad things happen due to people misbehaving, I tend to lose faith in humanity. On the flip side, you're one of those people that restores that faith. Thank you.
    I will put a support ticket in time. Looks like I am warming up to the root cause of the lock ups - it might be the Aspeed video and Marvell disk controller chip heating up... I've sort of isolated the video card by removing the windows driver and operate using the generic driver. It seems to be a bit more stable. I am running a stress test at the moment (the prime95 link on your signature gave me the idea). This is to stress test the CPU and isolate it from being part of the crashes. So far so good. Running at 100% utilization for an hour now with no problems.

    EDIT: It crashed just after I posted this. :(

    It seems that when it start to crash, the next subsequent reboots will crash too - almost immediately after a boot. This is also evident in the BIOS screen, i.e., not going though the OS boot and just going through things in the BIOS screens. It just freezes with keyboard, power, and reset buttons no longer working. At that point, I have to power it down by the power plug. I then wait for a few hours and I will be able to run again without the immediate crashes.

    I see no indications on the BIOS logs nor in Windows Event Viewer that would pertain to the crashes. The crashes can vary between locking up the keyboard, mouse, power and reset buttons OR completely powering off for not reason. This gives me an impression that there are several root causes here.

    Will keep this thread updated.
    Last edited by arcjn97; 03-16-2016 at 07:05 AM. Reason: update

  5. #5
    arcjn97 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    18

    Default Re: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    I got the 1055 firmware for the Marvell 9230 sata chipset from:
    Marvell MV-92xx SATA 6G Controller Firmware Version 2.3.1055
    HSS Champion from:
    Marvell 9230 Firmware Updates and such - MS Gen 8 - HomeServerShow Forums
    ... says that he's got no issue with it.

    The one from the AsRock website is version 1063. My board came with this already.

    I've flashed it then. I'll post any incidents here if there's any. Stress testing + doing some network transfers using the SATA controllers in a OS level raid (spanned disks) as the destination.

    BTW, for anyone that is reading this.... I am logging it all here in hope that any success I get here will benefit anyone else that purchase this board in the future.

  6. #6
    arcjn97 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    18

    Default Re: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    I've:
    -disabled all the Marvell Controllers in the BIOS
    -still running on the standard windows vga driver (ASPEED one uninstalled)
    -I also uninstalled all the Marvell drivers and only using the Intel SATA port for the SSD system drive.

    Max uptime I can get with this box is about an hour. It just either powers down (cuts the power off) or just hangs/locks up.

    Time to lodge a support ticket.

  7. #7
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    What is the brand and model number of your power supply?
    Can you borrow a different power supply to see if this helps?

    HWinfo is an excellent free tool for monitoring and logging sensor information.

    About HWiNFO
    In-depth Hardware Information
    • From a quick overview unfolding into the depth of all hardware components. Always up-to date supporting latest technologies and standards.

    Real-Time System Monitoring
    • Accurate monitoring of all system components for actual status and failure prediction. Customizable interface with variety of options.

    Extensive Reporting
    • Multiple types of reports, status logging and interfacing with other tools or add-ons.

    Powerful system information tools for Windows
    • Comprehensive Hardware Information
    • System Health Monitoring, Reporting and Alerting
    • Customizable Table, Graphs, Tray, Gadgets, OSD + extensions
    • Text, CSV, XML, (M)HTML, report and logfiles

    I'm glad that I was able to help restore your faith in humanity.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  8. #8
    arcjn97 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    18

    Default Re: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    What is the brand and model number of your power supply?
    Can you borrow a different power supply to see if this helps?
    I actually set this up originally on an Aerocool VX400-V3X Black. I spray painted (first project) that box and gave it to my little brother. We do casual Dota 2 gaming:
    One of the graphic at the front of the box:
    http://s18.postimg.org/xpgidc6ex/DSC_3760.jpg
    The fan grill graphic:
    http://s30.postimg.org/upzyfl6j5/DSC_3761.jpg
    Topside with the secret mason/illuminati and steam logo (just for sh!ts and giggles):
    http://s28.postimg.org/gc79zui99/DSC_3764.jpg
    The Radiant side panel:
    http://s28.postimg.org/a55jaji7h/DSC_3766.jpg
    notice i fuct up on the lower left
    The dire side panel where I fuct up jug's head:
    http://s22.postimg.org/jx3xnaylt/DSC_3763.jpg

    Back to the PSU... I now have it setup in a Thermaltake Armor+ with a Corsair HX1000w modular PSU. Have had the same symptoms all this time regardless.

    So I'm afraid that the PSU may not be the issue here.
    Quote Originally Posted by profJim View Post
    HWinfo is an excellent free tool for monitoring and logging sensor information...
    I've been using this along with Prime95. The behaviour is very much the same as those tests for the Skylake bug.

    I am certain that I cannot squeeze more than an hour uptime on this board using Windows. I have sent Bill (the AsRock rep a PM as per your message earlier - thanks again). I am now doing further tests under Ubuntu 15.10. If I can get a guaranteed 12+ hours up time, I can set this up on a 12hr timer, cutting the power and restoring it and have the BIOS to power it up on power restore. This way I get something like a 99% uptime under Linux. I mean, the BIOS/BMC are already upgraded to the latest. So as the Marvell chip (I actually had to try down grade this but the issues still persists). I doubt any further flash will make any difference. The only other avenues to explore really to try further testing under Linux and go the RMA route.

    Thank you for your help.

  9. #9
    arcjn97 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    18

    Default Re: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    Another thing to add:

    What I notice is that I can still navigate through the BMC even though the PC itself is hung. I guess that runs independently of anything else on this board since one can still logged in on it even if the PC is powered off (plugged in but not switched on).

    I also came across: https://forums.freenas.org/index.php...-alarms.28592/
    The battery has been checked and it's got 3.1 volts. Replaced it with a brand new one (just in case). I still get the lock ups. Max up time I get is about 50-60 mins with an average of 15 mins.

    I have sent a correspondence to AsRock and waiting for them to come back to me with a response.

  10. #10
    arcjn97 is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    18

    Smile Re: C2750D4I - Purchased from NewEgg purchase a few months ago and unboxed recently and keeps locking up/crashing

    I just want to note that the up time seems to depend on the activity.

    With the build stripped to bare minimum (ie. 1 ssd + 1 memstick) i get about:
    30 mins before system locks up when transferring files over a network + Prime 95 putting 100% CPU utilization
    1-2 hours before system locks up when just transferring files from the network without any further CPU load
    and exactly 2 hours and 45 mins (over 3 consecutive tests) on idle.

    Been in contact with William (the very responsive AsRockstar rep) and he's suggested the RMA route.

    Will update this thread on any further developments.
    Last edited by arcjn97; 03-21-2016 at 09:55 AM. Reason: Grammar correction

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •