Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: ASRock Z170 Pro4 & Samsung 950 Pro NVM Express M.2




  1. #1
    homith is offline Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Australia
    Posts
    1

    Default ASRock Z170 Pro4 & Samsung 950 Pro NVM Express M.2

    Good Evening, I have just purchased a ASRock Z170 Pro4 & Samsung 950 Pro NVM Express M.2 (MZ-V5P512BW) storage device. The problem I am having is within the Storage view of the UEFI of the motherboard it is showing that the M.2(PCIe) is not detected. It see's it in the system view and I can still boot from it however it doesn't want to see it in the UEFI setup. I am hoping someone might be able to point me in the right direction and assist me in getting this device recognised within the motherboards UEFI. I have no other SATA devices plugged into the motherboard. The only device is the M.2 storage device. Cheers and thanks in advance.

  2. #2
    SectorGZ is offline Junior Member
    Join Date
    May 2016
    Location
    Indiana
    Posts
    3

    Default Re: ASRock Z170 Pro4 & Samsung 950 Pro NVM Express M.2

    My ASRock Z170 OC Formula displays the same way. OS works perfectly and boots properly. The Samsung 950 Pro shows as a boot drive in the boot configuration but not in the Storage view - M.2(PCIe) If you notice in the video listed it doesn't show up in his UEFI either.


    Checkout
    Code:
    https://www.youtube.com/watch?v=7pEcevfDM0g
    Notice it doesn't show on his motherboard either.
    Last edited by SectorGZ; 05-16-2016 at 06:22 PM. Reason: addition info

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •