Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: x99 Taichi gets WHEA 17 errors and BSOD124




  1. #1
    midnight410 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Germany
    Posts
    3

    Default x99 Taichi gets WHEA 17 errors and BSOD124

    Hi guys
    does someone know these problem yet?

    I think its the same timing problem which the x79 extreme 6 had in the past (i think it was solved with beta bios 1.0b)

    If the graphics card run under pcie gen3 windows get flooted with whea 17 errors until bsod124.
    if i turn the pcie manually to gen1 the hole problems are gone, no whea no bsod.

    but thats not a solution thats only a workaround.

    is there a fix for the taichi yet?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Taiwan
    Posts
    21

    Default Re: x99 Taichi gets WHEA 17 errors and BSOD124

    Dear midnight410,
    This is Michael from ASRock Technical support Team.

    About this case, we provide following suggestions for verification:
    1. Please load BIOS default to try.
    (BIOS > Press F9 > Press F10)
    2. Update BIOS to P1.40 by instant flash.
    Download link: ftp://europe.asrock.com//BIOS/2011/X99%20Taichi(1.40)ROM.zip
    How to update: ASRock - BIOS Upgrade Instruction
    3. Install discrete VGA card on another PCIe x16 slots(PCIE2/PCIE4/PCIE5)
    4. If possible, install different discrete VGA card on the system to check.

    If the symptom still remains, please share following information for us.
    1. The system configuration( CPU, memory, VGA card model, BIOS version)
    2. Did you change any BIOS setting?

    Thank you!

    Have a great day,
    ASRock TSD-Michael

  3. #3
    midnight410 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Germany
    Posts
    3

    Default Re: x99 Taichi gets WHEA 17 errors and BSOD124

    Quote Originally Posted by ASRock TSD-Michael View Post
    Dear midnight410,
    This is Michael from ASRock Technical support Team.

    About this case, we provide following suggestions for verification:
    1. Please load BIOS default to try.
    (BIOS > Press F9 > Press F10)
    2. Update BIOS to P1.40 by instant flash.
    Download link: ftp://europe.asrock.com//BIOS/2011/X99%20Taichi(1.40)ROM.zip
    How to update: ASRock - BIOS Upgrade Instruction
    3. Install discrete VGA card on another PCIe x16 slots(PCIE2/PCIE4/PCIE5)
    4. If possible, install different discrete VGA card on the system to check.

    If the symptom still remains, please share following information for us.
    1. The system configuration( CPU, memory, VGA card model, BIOS version)
    2. Did you change any BIOS setting?

    Thank you!

    Have a great day,
    ASRock TSD-Michael

    Hi Michael thanks for your answer

    here are my Specs:
    midnight410's PC Specs
    Motherboard ASRock x99 Taichi
    Motherboard BIOS version P1.4
    Processor intel i7 6800k
    Memory Corsair ddr4 2133 32gb kit
    Video Card #1 Asus GTX1070 Strix
    Power Supply BeQuiet Straight Power 10 700w

    - Bios is new and correct installed (second time)
    - i tried all ports with all generations
    - i tested with asus gtx1070 strix, gtx980
    - the Bios settings are defaults, but i tried the pcie ASPM configurations to deactivate -> doesnt help

    yesterday i read the errata from intel x99 chipset and tata its a documented problem. the only question is can asrock fix it with another bios?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Taiwan
    Posts
    21

    Default Re: x99 Taichi gets WHEA 17 errors and BSOD124

    Dear Midnight410,

    We did the test at our side.
    There is no whea 17 error and BSOD 124 error message when booting.
    Our configuration:
    Motherboard: X99 Taichi
    BIOS: P1.40
    CPU: i7-6900k
    OS: Windows 7
    VGA: MSI GTX 1070 Gaming X 8G
    RAM: Corsair VENGEANCE® LED 32GB 2 x 16GB 3200MHz

    There are the suggestions for trying:
    1. Only install one stick memory on each DIMM slots.
    2. Please remove unnecessary devices(SATA device, USB device)
    Only install CPU, memory, one VGA card and OS drive.
    3. Use another HDD to re-install OS for verify.
    4. If possible, try to install another CPU and memory.


    Thank you!

    Have a great day,
    ASRock TSD-Michael

  5. #5
    midnight410 is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Germany
    Posts
    3

    Default Re: x99 Taichi gets WHEA 17 errors and BSOD124

    Quote Originally Posted by ASRock TSD-Michael View Post
    Dear Midnight410,

    We did the test at our side.
    There is no whea 17 error and BSOD 124 error message when booting.
    Our configuration:
    Motherboard: X99 Taichi
    BIOS: P1.40
    CPU: i7-6900k
    OS: Windows 7
    VGA: MSI GTX 1070 Gaming X 8G
    RAM: Corsair VENGEANCE® LED 32GB 2 x 16GB 3200MHz

    There are the suggestions for trying:
    1. Only install one stick memory on each DIMM slots.
    2. Please remove unnecessary devices(SATA device, USB device)
    Only install CPU, memory, one VGA card and OS drive.
    3. Use another HDD to re-install OS for verify.
    4. If possible, try to install another CPU and memory.


    Thank you!

    Have a great day,
    ASRock TSD-Michael
    Hi Michael

    i did further testing and going thru the dump files.
    it always the same Errors

    let me Show you the error.

    1. ist on the pcie root port of the graficcard
    "WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124)
    A fatal hardware error has occurred. Parameter 1 identifies the type of error
    source that reported the error. Parameter 2 holds the address of the
    WHEA_ERROR_RECORD structure that describes the error conditon.
    Arguments:
    Arg1: 0000000000000004, PCI Express Error
    Arg2: ffffb0875f1a6038, Address of the WHEA_ERROR_RECORD structure.
    Arg3: 0000000000000000
    Arg4: 0000000000000000"

    2. its a Timing Problem, the error codes Show it definetly, as you can see the "UC" and "CTO" is set
    "0: kd> !errrec ffffb0875f1a6038
    ================================================== =============================
    Common Platform Error Record @ ffffb0875f1a6038
    -------------------------------------------------------------------------------
    Record Id : 01d25dacbb613311
    Severity : Fatal (1)
    Length : 672
    Creator : Microsoft
    Notify Type : PCI Express Error
    Timestamp : 12/24/2016 6:46:35 (UTC)
    Flags : 0x00000000
    ================================================== =============================
    Section 0 : PCI Express
    -------------------------------------------------------------------------------
    Descriptor @ ffffb0875f1a60b8
    Section @ ffffb0875f1a6148
    Offset : 272
    Length : 208
    Flags : 0x00000001 Primary
    Severity : Recoverable
    Port Type : Root Port
    Version : 1.1
    Command/Status: 0x0010/0x0407
    Device Id :
    VenId:DevId : 8086:6f08
    Class code : 030400
    Function No : 0x00
    Device No : 0x03
    Segment : 0x0000
    Primary Bus : 0x00
    Second. Bus : 0x00
    Slot : 0x0000
    Dev. Serial # : 0000000000000000
    Express Capability Information @ ffffb0875f1a617c
    Device Caps : 00008001 Role-Based Error Reporting: 1
    Device Ctl : 0027 ur FE NF CE
    Dev Status : 0003 ur fe NF CE
    Root Ctl : 0008 fs nfs cs
    AER Information @ ffffb0875f1a61b8
    Uncorrectable Error Status : 00014000 ur ecrc mtlp rof UC ca CTO fcp ptlp sd dlp und
    Uncorrectable Error Mask : 00000000 ur ecrc mtlp rof uc ca cto fcp ptlp sd dlp und
    Uncorrectable Error Severity : 00062010 ur ecrc MTLP ROF uc ca cto FCP ptlp sd DLP und
    Correctable Error Status : 00002000 ADV rtto rnro dllp tlp re
    Correctable Error Mask : 00000000 adv rtto rnro dllp tlp re
    Caps & Control : 000000ae ecrcchken ECRCCHKCAP ecrcgenen ECRCGENCAP FEP
    Header Log : 4a000001 03000004 00180040 00000000
    Root Error Command : 00000000 fen nfen cen
    Root Error Status : 00000000 MSG# 00 fer nfer fuf mur ur mcr cer
    Correctable Error Source ID : 00,00,00
    Correctable Error Source ID : 00,00,00"


    i changed the graficcard yesterday and still gets the same error

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •