Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: PCIe Gen 3 4x not working




  1. #1
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    United States
    Posts
    1

    Angry PCIe Gen 3 4x not working

    So I am having trouble with getting my PCIe 3 x4 to work. There is no option in BIOS, that I have found, to force my second slot to run as PCIe Gen 3. I have a PM961 128 drive, but my read speeds are around 1200 mbs and my write speeds are 800 mbs. It should be twice that. Samsung Magician is showing link speed as 5gbs 10 gbs Max. It should be 10 and 10. Any help would be appreciated... EDIT: I have a 970m Pro3 with FX-6300, AMD HD7970 in second PCIe slot and SYBA M.2 PCIe to PCIe3.0 x4 adapter in my third PCIe slot. The PCIe3 x1 slot is empty. Drive in the Syba is a PM961 128 GB.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Taiwan
    Posts
    21

    Default Re: PCIe Gen 3 4x not working

    Dear floydstime,
    This is Michael from ASRock Technical support Team.

    For Northbridge AMD 970 , it supports 2 x PCI Express 2.0 x16 Slots (PCIE2: x16 mode; PCIE3: x4 mode)
    Therefore, the speed would work PCIe 2.0 x 16, although your M.2 device is PCIe 3.0 x4
    Please refer to the specification from below link.
    Link: http://www.asrock.com/mb/AMD/970M%20Pro3/?cat=Specifications

    Thank you!

    Have a great day,
    ASRock TSD-Michael

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •