Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: Intel Wifi is very, very weak! - Asrock Fatal1ty X99 professional gaming i7




  1. #1
    Bowman9991 is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    Australia
    Posts
    1

    Default Intel Wifi is very, very weak! - Asrock Fatal1ty X99 professional gaming i7

    Just built a new system using this the Asrock Fatal1ty X99 professional gaming i7. Everything is outstanding, apart from the Intel wifi!
    Doesn't pick up any of my home networks (or surroundings at all). Does pick up my phone using a mobile hotspot, but only if it's right next to it.
    The signal strength is extremely low/weak - almost non existant.

    I'm using the latest bios and all drivers are up to date (from ASRock website). Would anyone have any other ideas I could try (not listed below)?
    Really don't want to have to return the board or find another one from a different manufacturer. I love everything else. Build specs are below.
    Cheers,
    John

    What I've checked/done already:
    1. Antennas are plugged in properly.
    2. I've tried resetting all network connections.
    3. Reinstalled all drivers - multiple times.
    4. Reset Windows 10 from scratch.
    5. Turned off fast boot in bios.
    6. Made sure nothing is interfering with signal around case and antennas.
    7. Used Intel drivers instead (direct from their website rather than Asrock).
    8. Reset to optimised bios defaults.
    9. Pulled out other expansion cards.
    10. Checked network sharing options.
    11. Turned firewall on/off.
    12. Jumped up and down on the spot.


    Motherboard:

    Asrock X99 professional gaming i7
    Chip:
    Intel Core i7 6950X Extreme Edition
    Bios:
    1.40
    Video card:
    Asus 1080 ti founders edition
    Storage:
    Samsung 960 Pro M.2
    Case:
    Steacom F12C
    Cooler:
    Noctua NH-L12 Low Profile CPU Cooler



  2. #2
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Los Angeles
    Posts
    1

    Default Re: Intel Wifi is very, very weak! - Asrock Fatal1ty X99 professional gaming i7

    I just build a new computer with an ASROCK X370 TAICHI (AMD processor).
    All is working fine but the embedded Intel Wifi (a m2 board) is very weak.
    I get 6 Mbps in download when my usb dongle sustain 70 Mbps!

    After checking the system my conclusion is that the radio board is very weak (low sensitivity/low emitted power).
    Asrock propose a RMA for the motherboard but I worry that it is a general issue with every board.

    Bowman do you have any update about your board?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •