Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: X99 PC works ONLY when underclocked




  1. #1
    LegionX is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Earth
    Posts
    2

    Default X99 PC works ONLY when underclocked

    Hi Guys,

    I have the "badass" AsRock Fatal1ty X99 Professional Gaming i7 motherboard.

    It's a beautiful board, but I have a serious issue.

    Same thing happens with my I7 6800K and I7 6900K on this motherboard.

    The system works ok only when I UNDERCLOCK the CPUs to about 2500MHZ. Stress testing with PRIME95 and OCCT went fine for an hour or so.
    When I try to boot up the system with Default setting (All setting on Auto pretty much), it freezes before getting into Windows.
    What I tried to do is add voltage manually (CPUs speeds on auto).
    There are two setting I played with : CPU Input Voltage, and VCORE.
    When I put CPU Input Voltage on 1.9-2.1V, The system boots up ok, but there are occasional freezes and restarts and when I try to run PRIME95 or OCCT, The system freezes immediately.

    The other hardware I am trying to make this damn thing work :
    Gigabyte GTX 1070 G1
    Sasmsung EVO 850 500GB
    WD RED 3TB
    Seasonic Focus 650W Gold
    Noctual D15

    I have few other systems to play with, so I checked all other components and they are working well.

    The funny thing is, I sent the motherboard to ASRock because logic told me the problem is in the motherboard, but guess what?
    They sent the same motherboard and told me it's working properly.

    I would really appreciate if anyone can help me.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    mars
    Posts
    23

    Default Re: X99 PC works ONLY when underclocked

    Assuming you donít have bad memory sticks and your psu is solid I would try updating the bios and or cpu microcodes.

  3. #3
    LegionX is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2017
    Location
    Earth
    Posts
    2

    Default Re: X99 PC works ONLY when underclocked

    Quote Originally Posted by davidm71 View Post
    Assuming you donít have bad memory sticks and your psu is solid I would try updating the bios and or cpu microcodes.
    Tried to make it work with all BIOS version available.
    None of them worked.

    Not going to mess with my CPUs,
    both are working perfectly fine on another motherboard.

    I have/had many ASRock motherboards, and they do have good motherboards, but HORRIBLE customer support.
    Actually, one of the worst customer service experience I've ever had.

    I won't be buying ASRock products anymore. Lesson learnt.

    Thank you for your response.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •