Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: X470 Taichi Ultimate; neither DEL or F2 enter bios setup




  1. #1
    Zarloff is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Pahrump, NV
    Posts
    2

    Default X470 Taichi Ultimate; neither DEL or F2 enter bios setup

    Can't enter bios when booting. Sits for a bit then all external lights go off, keyboard, monitors get no picture and the computer just sits there.
    I try to update the bios via the app shop and i get the notice "!!Firmware TPM!! 1. In control panel>system and security>bitlocker Drive Encryption, turn off bitlocker. 2. Restart toUEFI Bios setup and and disable firmware TPM."
    Windows reports that bitlocker is not enabled.
    And I can't get into UEFI Bios Setup, per the previously mention problem, and I never enabled TPM.

    Help

  2. #2
    Dmac43 is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2019
    Location
    FL
    Posts
    1

    Default Re: X470 Taichi Ultimate; neither DEL or F2 enter bios setup

    Quote Originally Posted by Zarloff View Post
    Can't enter bios when booting. Sits for a bit then all external lights go off, keyboard, monitors get no picture and the computer just sits there.
    I try to update the bios via the app shop and i get the notice "!!Firmware TPM!! 1. In control panel>system and security>bitlocker Drive Encryption, turn off bitlocker. 2. Restart toUEFI Bios setup and and disable firmware TPM."
    Windows reports that bitlocker is not enabled.
    And I can't get into UEFI Bios Setup, per the previously mention problem, and I never enabled TPM.

    Help
    I had that issue and it was caused by ultra fast boot being on...
    If that is on, the keyboard strokes are disabled to enter the bios....
    I reset cmos and was able to get in.
    I then downloaded the uefi app from ASrock, installed it, booted to the bios and turned ufb back on.

  3. #3
    Zarloff is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Pahrump, NV
    Posts
    2

    Default Re: X470 Taichi Ultimate; neither DEL or F2 enter bios setup

    Quote Originally Posted by Dmac43 View Post
    I had that issue and it was caused by ultra fast boot being on...
    If that is on, the keyboard strokes are disabled to enter the bios....
    I reset cmos and was able to get in.
    I then downloaded the uefi app from ASrock, installed it, booted to the bios and turned ufb back on.
    Thanks for the input ... it is exactly what I just finally figured out.


    I had the day off and just reset the bios and updated it to ver. 3.2. Now i can get into the bios, i also added the fast uefi app. But I still have problems with an extremely long wait before it boots to windows. I can't figure out what it is caused by. I have noted that I didn't install win 10 in UEFI mode, it in legacy mode. I am now trying to figure out if i can do a nondestructive install and change it to UEFI mode.
    I also misstated my MB it is not an ultimate.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •