Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: Strange memory issue P9X79 PRO




  1. #1
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    NY
    Posts
    2

    Default Strange memory issue P9X79 PRO

    Hello All,

    I have the latest BIOS loaded. I have 16GB of Corsair XMS3 1600 (CMX8GX3M2A1600C9) RAM, and with the safe defaults, the system works fine.

    If I set the memory to 1600 MHz, the system also works great - passes memtest, benchmarks fine, etc. But when I try to put it to sleep or shut it down, it keeps coming back up. If I put it to sleep, it shuts down completely and I get the warning that Windows was shut down improperly.

    I have checked all of the power settings and turned off all USB and network "device wake up" flags. Has anyone ever see this before?

    Thanks,
    R
    (p.s., processor is i7 3930k)

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    NY
    Posts
    2

    Default Re: Strange memory issue P9X79 PRO

    I think I resolved it... I can't be 100% sure that this was the issue, but I was not increasing the voltage on the RAM when I upped it to 1600 from 1333 - I left it on Auto.

    I have since brought it to its rated voltage (1.65v) and it seems fine now.

    The symptom still seems strange - it worked just fine when the system was running.

    R

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •