Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 5 of 5

Thread: NEW BUILD!! Sabertooth z77 will not turn on.




  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Iceland
    Posts
    6

    Default NEW BUILD!! Sabertooth z77 will not turn on.

    I was building my new system and when I was going to turn it on for the first time it does not do anything, i have tried using reset sw as pwr sw and using a screwdriver but nothing happens,

    the +sB led lights up green when i turn the psu on and the bios flashing button blinks blue light, 5 times slow and then 2 times fast.

    My system..

    Asus Sabertooth z77
    intel i5 3570k
    Corsair vengens 2x4GB memory
    Corsair H100i
    MSI GTX 660TI oc
    Coolermaster M2 720w silent pro PSU
    HAF X Nvidia edition Case
    Samsung 840 120GB SSD

  2. #2
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: NEW BUILD!! Sabertooth z77 will not turn on.

    Is the power supply's 8-pin EPS12V cable connected to the motherboard?
    Does your motherboard user manual provide any information about error codes for the flashing bios button?
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  3. #3
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: NEW BUILD!! Sabertooth z77 will not turn on.

    try with a minimal hardware setup,for example

    one ram stick installed no ssd or graphic card connected and use the onboard display ports,see if it boots up then
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. #4
    Join Date
    Jan 2013
    Location
    Iceland
    Posts
    6

    Default Re: NEW BUILD!! Sabertooth z77 will not turn on.

    Quote Originally Posted by profJim View Post
    Is the power supply's 8-pin EPS12V cable connected to the motherboard?
    Does your motherboard user manual provide any information about error codes for the flashing bios button?
    The 8 pin connector was connected and the manual did not provide any error codes,

    I Jump started the PSU to eliminate that, than i took the motherboard out of the case an set it up on a cardboard box
    started it there with nothing on it not even a memory stick only CPU cooler an power supply.
    and it started like that but the memory LED went evil red.
    then i started putting things on the board one by one ended up with everything connected except for the case fans.
    then i saw that the bios flash button was normal and remembered that there were 2 metal things on beside him earlier and
    then i realized what had been the problem.

    The I/O shield was holding the button on so the motherboard would not start with it in the case.

    so if someone has this problem in the future, Remember There is not supposed do be light on the bios button unless it is active

  5. #5
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: NEW BUILD!! Sabertooth z77 will not turn on.

    Thanks for the update, glad to hear that you solved the problem.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •