Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: Asus K50AB - Crash when Windows startup: Bios is not fully ACPI compliant




  1. #1
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Finland
    Posts
    1

    Default Asus K50AB - Crash when Windows startup: Bios is not fully ACPI compliant

    Blue screen: "The bios of this system is not fully ACPI compliant" - when Windows 7 starts to load.


    I have this laptop (Asus K50AB) -> When it starts to load windows it crashes -> Totally same as in this video: https://www.youtube.com/watch?v=JU9FpNfUh3U

    I've done: update BIOS, change RAM, change hard drive, change battery.. nothing helped. Then the laptop was sitting in my closet few months and then one day I was going to use it as replacement parts, but when I booted it (one last time) -> it worked!
    So I install Windows 7 and boot it many times (no problems).. but after 1 week of using the computer (for websurfing) the problem came back -> The computer crashes again (like in the video)...

    What could be the problem? Is there a fix?

    Thanks for helping! :)

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    albion park
    Posts
    59

    Default Re: Asus K50AB - Crash when Windows startup: Bios is not fully ACPI compliant

    Hi,I had the same problem running windows 7.It was an ACPI Driver that was the problem.I changed operating system to windows 8 and it installed the new ACPI Driver for me

    (ps. I was unable to install ACPI Driver from Bios update because it was an older motherboard) hope this will help you







    Quote Originally Posted by Pedestrian View Post
    Blue screen: "The bios of this system is not fully ACPI compliant" - when Windows 7 starts to load.


    I have this laptop (Asus K50AB) -> When it starts to load windows it crashes -> Totally same as in this video: https://www.youtube.com/watch?v=JU9FpNfUh3U

    I've done: update BIOS, change RAM, change hard drive, change battery.. nothing helped. Then the laptop was sitting in my closet few months and then one day I was going to use it as replacement parts, but when I booted it (one last time) -> it worked!
    So I install Windows 7 and boot it many times (no problems).. but after 1 week of using the computer (for websurfing) the problem came back -> The computer crashes again (like in the video)...

    What could be the problem? Is there a fix?

    Thanks for helping! :)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •