Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 1 of 1

Thread: ASUS UX305UA - time till boot starts varies a lot




  1. #1
    Join Date
    Dec 2016
    Location
    Germany
    Posts
    1

    Default ASUS UX305UA - time till boot starts varies a lot

    Hi,
    I have a quite new (like 2 months) Ultrabook Asus UX305UA. These are my specs:
    Intel Core i5 6200U, 8GB RAM, 256GB SSD, Intel HD, Windows 10 Home
    Performance is great, just one thing is weird:
    after pressing the power key it randomly takes time between 1 and 20 seconds to turn on the Laptop Screen and show the ASUS-boot logo. Check (time during logo shows) and startup is always fast.
    Just the time till the boot logos varies. I cannot find a pattern, sometimes it shows instantly, sometimes it needs a lot of time.
    I already set BIOS settings to default. ASUS Smart Update says, that the BIOS is up to date.Settings:Advanced
    • Internal Pointing Device: Enabled
    • Wake On Lid Open: Enabled
    • Intel Virtualization Technology: Enabled
    • AES-NI: Enabled
    • VT-d: enabled
    • Graphic Settings -> DVMT Pre-Avvolcated 32M
    • SMART-Settings -> Self Test: Disabled (no HDD)
    • SATA-Mode: AHCI
    • Network Stack: Disabled
    • USB -> Legacy USB Support: Enabled, USB Mass Storage Driver Support: Enabled

    Boot:
    • Fast Boot: Enabled


    Is this a common problem? Or may there be a hardware problem?
    Thank you in advance!
    Eric
    Last edited by gordgost; 12-04-2016 at 05:08 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •