Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 4 of 4

Thread: Audio problem




  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    9

    Default Audio problem

    Hello everyone, I am having trouble with the audio quitting on one of my pc's. It just randomly stops working and requires a reinstall of the drivers. The computer is DFI LP DK X38, Q6600 @ 3200mhz, 4GB GSkill F2-8500, Geforce 9800 GTX, WinXP SP3, Creative XFi XtremeMusic, and 2 WD 300GB HDD's. I had originally been experiencing the problem with the onboard Realtek Audio and I just recently installed the XFi soundcard in the hope that it would fix it. Well it worked for a couple of days and just quit working again. There are no errors or problems detected in the device manager or dxdiag. I have tried using different speakers and headphones but nothing works. The only thing that seems to work is to reinstall the audio drivers. Its getting freakin' annoying.....any ideas?
    Phenom II X4 965BE
    Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P (Bios F7)
    4 GB Mushkin Blackline 996657
    Radeon 4870
    HT Omega Striker
    OCZ Vertex 120GB Boot Drive
    Windows 7 64Bit
    2 x WD 1000GB
    2 x Samsung 750GB
    Gigabyte 3D Aurora Tower Case
    Corsair 1000W Modular PSU
    Samsung 2443BW LCD

  2. #2
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Birmingham,Great Britain
    Posts
    9,250

    Default Re: Audio problem

    Try booting in safe mode and un installing and re install the drivers as admin
    Gigabyte z77x UP4-TH F11c Modded Bios
    Intel i7 3770k 24/7@4.8ghz 1.38v Turbo llc +0.165v dvid multithreading enabled
    Samsung Green(MV-3V4G3D/US) 8GB @2133mhz 9-10-10-21-1t 1.55v
    Thermalright Silver Arrow Cpu Cooler
    1xSamsung 840 pro 256 Gb SSD windows 8.1 pro 64bit
    1xSamsung f4 HD204UI 2tb hard drive Storage
    Powercolor 7970 3gb V3 @1150mhz core/1700mhz mem,1.150v Accelero aftermarket air cooler 55c max
    Razer Lycosa Keyboard
    Logitech X-530 5.1 Speakers
    Lite-On iHAS124-19 24x Sata DVDRW
    K-World Hybrid DVB-T 210SE Digital T.V Card
    L.G E2260V L.E.D 1920x1080 Monitor
    Xfx Pro 750w silver rated Psu 80+
    Fractal Arc Midi Case

    http://i38.tinypic.com/14myvfa.jpg x58 ud5 <=3.8ghz + 4.2ghz Overclock Template!!
    http://www.youtube.com/user/warren304#p/u Visit Me On Youtube

    Lots Of Gaming Videos With X58 Ud5 System And Gpu On My Youtube Channel!!
    Just Uploaded New Battlefield 4 Video!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. #3
    profJim's Avatar
    profJim is online now Chief Munchkin + moderator
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Tacoma, WA. [USA]
    Posts
    7,811

    Default Re: Audio problem

    Have you checked the windows event viewer to see if there are any recurring problems?

    It might be a cable connection issue.
    Power off your system, turn off the power supply using its on/off switch, then press and hold the front panel on/off switch for 10 - 20 seconds.
    Unplug and reconnect all cables in your system, then remove and re-insert your memory modules and any plug-in cards.
    Check for any bare wires that might be causing intermittent short circuits.
    While you're at it, clean out any dust in your computer case, including heatsinks and fans and empty motherboard slots.
    Q9650 @ 4.10GHz [9x456MHz]
    P35-DS4 [rev: 2.0] ~ Bios: F14
    4x2GB OCZ Reaper PC2-8500 1094MHz @5-5-5-15
    MSI N460GTX Hawk Talon Attack (1GB) video card <---- SLI ---->
    Seasonic SS-660XP2 80 Plus Platinum psu (660w)
    WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data)
    Samsung 840 Pro 256GB SSD (boot)
    SLI @ 16/4 works when running HyperSLI
    Cooler Master 120XL Seidon push/pull AIO cpu water cooling
    Cooler Master HAF XB computer case (RC-902XB-KKN1)
    Asus VH242H 24" monitor [1920x1080]
    MSI N460GTX Hawk (1GB) video card
    Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium
    HT|Omega Claro plus+ sound card
    CyberPower CP1500PFCLCD UPS
    E6300 (R0) @ 3.504GHz [8x438MHz] ~~ P35-DS3L [rev: 1.0] ~ Bios: F9 ~~ 4x2GB Kingston HyperX T1 PC2-8500, 876MHz @4-4-4-10
    Seasonic X650 80+ gold psu (650w) ~~ Xigmatek Balder HDT 1283 cpu cooler ~~ Cooler Master CM 690 case (RC-690-KKN1-GP)
    Samsung 830 128GB SSD MZ-7PC128B/WW (boot) ~~ WD Caviar Black WD6401AALS 640GB (data) ~~ ZM-MFC2 fan controller
    HT|Omega Striker 7.1 sound card ~~ Asus VH242H monitor [1920x1080] ~~ Logitech Z-5500 Digital 5.1 Speakers
    win7 x64 sp1 Home Premium ~~ CyberPower CP1500PFCLCD U.P.S
    .


  4. #4
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    USA
    Posts
    4

    Default Re: Audio problem

    Any plans of getting a new one? It will save you time of fixing it. And there are lots of good buys online.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •