Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: DVD Player Issues




  1. #1
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    4,308

    Default

    It's not very often I ask questions but I've got one now hopefully I can cure since it is becoming very annoying.

    I use a Pioneer 16x DVD drive (with Creative Extigy and Intel 845E based motherboard) with PowerDVD XP. When I try to play any DVD disc, the DVD starts a normal but the audio is lagged and the picture stutters making it a nightmare to try and watch.

    I haven't had the chance to format or swap the DVD drive into a different PC yet. I was hoping there may be a cure.

    Please suggest ideas.
    Cameron "Mr.Tweak" Wilmot
    Managing Director
    Tweak Town Pty Ltd

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    4,308

    Default

    Oops. I should have added it happens under WMP and any other DVD player software.
    Cameron "Mr.Tweak" Wilmot
    Managing Director
    Tweak Town Pty Ltd

  3. #3
    Beefy Guest

    Default

    I get that with one or two DVDs, and a heap of DivX movies... For the DVDs, the audio seems to catch up at every chapter, then slowly go out of sync again... I'd be interested to know as well

  4. #4
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    37

    Default

    Not totally sure, but if the audio is only slightly out of sync, it could be an issue with the Extigy...under normal circumstances, you wouldn't notice any lag between sound and picture (in gaming, etc.), but with a DVD...when the video is traveling at such high speeds and the audio has to cross through the USB connection to then be decoded and sent to the speakers, perhaps there is the bottleneck. If you have onboard audio, I would suggest trying that for a bit, see if that's your issue, either that or just swap out the drive into another computer to test it of course.

  5. #5
    Beefy Guest

    Default

    I've got a SB Live! and it does the same, so it's not exactly an external issue, but you do have a valid point. Perhaps it's the fact that the audio decoding does take more processing than the video, hence falling behind...

  6. #6
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Beefy are you using a digit cable connecting the DVD to the SB or just the anologue cable? :?:
    <center>:cheers:</center>

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    4,308

    Default

    Well I managed to get it working by using WinDVD 4 - Give it a try guys, my DVD playback is perfect now.

    http://www.intervideo.com/jsp/WinDVD_Download.jsp
    Cameron "Mr.Tweak" Wilmot
    Managing Director
    Tweak Town Pty Ltd

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •