Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: Problem with PCIe slot and Graphic card




  1. #1
    Rafail90 is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Greece
    Posts
    12

    Default Problem with PCIe slot and Graphic card

    I have an eVGA geforce 8400GS 512MB DDR3 card, and it will just not operate on my mb.
    I figured out that these cards have only PCIe 2.0 and 1.1 support, while my motherboard has a PCIe 1.0a slot.
    Is it possible to make the card work in 1.0a mode?

  2. #2
    parsec's Avatar
    parsec is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Third stone from the sun
    Posts
    4,824

    Default Re: Problem with PCIe slot and Graphic card

    The information I found said in general PCIe 2.0 video cards will work in a PCIe 1.0a slot on a mother board. You will need at least a 350W power supply with 18 Amps on the +12V rail.

    Your mother board's information states if you are using the onboard graphics, before installing a video card and its driver, you must uninstall the onboard graphics driver.

    Also, your board's BIOS will have an option to select the onboard graphics or a video card. Did you select the video card option in the BIOS?

    If you have a monitor connected to the onboard graphics outputs, the board may not change to the video card. Be sure to remove any video cables from the onboard graphics outputs when trying to use a video card.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •