Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: 3dmark03 crashes to desktop




  1. #1
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    205

    Default

    Hey guys, im doing my best to try to overclock my new rig. :devil: But i've hit a problem. Ive been upping the fsb and testing and have been stable up to around 3 ghz but then when i try to run 3dmark03 it crashes to the desktop during the first game test. I upped the voltage .1 and that didnt seem to do anything. Whats your advice?
    Pentium 4 CPU 2.60GHz @ 3.4 ghz
    ABIT A17 Motherboard
    1 GB PC3700 DDR-SDRAM
    Nvidia Geforce FX 6800 GT core 400 mem 1050
    Watercooled CPU and GPU
    WD 80 GB 7200rpm HDD
    WD 250 GB 7200 HDD
    Atapi CD-ROM 48x
    HP DVD Writer 300n
    Realtek 6 Channel Audio
    Windows XP Professional
    430 watt Antec TruePower

  2. #2
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default

    Are your AGP/PCI buses locked? Also, what divider are you running your RAM at?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    205

    Default

    the pci and agp buses are locked, where do i look to see what ram divider im running it at is? before i upped the voltage i was getting really odd graphics problems during the test which i thought would only be graphics card related, is it common for it to happen when OC'ing the cpu?
    Pentium 4 CPU 2.60GHz @ 3.4 ghz
    ABIT A17 Motherboard
    1 GB PC3700 DDR-SDRAM
    Nvidia Geforce FX 6800 GT core 400 mem 1050
    Watercooled CPU and GPU
    WD 80 GB 7200rpm HDD
    WD 250 GB 7200 HDD
    Atapi CD-ROM 48x
    HP DVD Writer 300n
    Realtek 6 Channel Audio
    Windows XP Professional
    430 watt Antec TruePower

  4. #4
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    60

    Default

    I've had that happen and when it did was cuz i pushed the FSB/AGP to far. i took it down and it settled down.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    205

    Default

    yeah i cant seem to push the fsb past 230 right now oh and my ram divider i believe is 1:1
    Pentium 4 CPU 2.60GHz @ 3.4 ghz
    ABIT A17 Motherboard
    1 GB PC3700 DDR-SDRAM
    Nvidia Geforce FX 6800 GT core 400 mem 1050
    Watercooled CPU and GPU
    WD 80 GB 7200rpm HDD
    WD 250 GB 7200 HDD
    Atapi CD-ROM 48x
    HP DVD Writer 300n
    Realtek 6 Channel Audio
    Windows XP Professional
    430 watt Antec TruePower

  6. #6
    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Fincastle, IN, USA
    Posts
    3,776

    Default

    Quote Originally Posted by madmike
    yeah i cant seem to push the fsb past 230 right now oh and my ram divider i believe is 1:1
    Theres ya problem, change the divider to 5:4

  7. #7
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    205

    Default

    will do :thumb:
    Pentium 4 CPU 2.60GHz @ 3.4 ghz
    ABIT A17 Motherboard
    1 GB PC3700 DDR-SDRAM
    Nvidia Geforce FX 6800 GT core 400 mem 1050
    Watercooled CPU and GPU
    WD 80 GB 7200rpm HDD
    WD 250 GB 7200 HDD
    Atapi CD-ROM 48x
    HP DVD Writer 300n
    Realtek 6 Channel Audio
    Windows XP Professional
    430 watt Antec TruePower

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •