Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 7 of 7

Thread: Lack of Cooling Problem?




  1. #1
    Join Date
    May 2002
    Posts
    4

    Default

    I was wondering if my system temps are too warm or if it is problem with the Asus Probe measuring the temperature inaccurately. Under load the temp is 55C, under idle it is ~50C. I am using a Volcano 7 with Arctic Silver 3 thermal compound for cooling. Also, my video card seems to run hot all the time. It is an Asus V8200 TI200, and it runs ~50C. I am not sure if this is too hot for a GeForce 3 or not. Neither the processor or the video card are overclocked.

    My current system specs are as follows:
    AMD Athlon XP 1800
    Asus A7V266/e
    512MB Micron PC2100 DDRRAM
    Asus V8200 TI200
    SB Live X-Gamer
    Creative 12X DVD Encore
    Plextor 40X Burner
    LianLi PC65 Aluminum Case

    Thanks for taking the time to reply to this.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    How much cooler does your case run when open? :?:

  3. #3
    Join Date
    May 2002
    Posts
    4

    Default

    There is not a large change in the temperature when the case is open (about 5C) due mostly to the fact that all the fans in the case are thermally regulated. So when i open the case, the cool air effects the sensors on the Volcano 7, the Thermaltake case fans, and in the Enermax PS so they spin at a slower rate.

  4. #4

    Default

    I wouldn't trust the Asus Probe as far as I could throw it. Even so, your idle temp should be somewhere low to high 40's I guess. Many people report temps like yours when running Athlon's, and running at the temps you have will not cause any major harm. Probably if you get up towards 60deg you will run into problems, just keep an eye on it.

    My MSI GF3 Ti200 runs at 48deg so I don't see a problem there
    My Box:
    Intel Pentium 4 2.4C @ 2.7
    DFI 875P Lanparty
    512Mb Geil PC3500 Dual Channel (Cas 2-6-3-3 @450MHz DDR)
    Leadtek A280 Geforce4 4200 MyVIVO
    Audigy DE
    1 x 73Gb Seagate fibre channel 10krpm (boot drive) with LSI HBA
    1x80Gig Seagate Barracuda ATA V
    1x120Gig Western Digital 8mb cache
    Spiffy Antec Super Lanboy (LED fan and UV light)

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    341

    Default

    I had about the same temps with my setup. Then I installed
    the DigiDoc and the temps dropped drasticly. Also I can recommend the crystal orb for your GF. It is definetly a good cooler. But it does make a lot of noise (to my opinion).
    That's why I am building a new wooden case to completely surround my case in sound-dampening material :D
    "Make FPS, not war"

  6. #6
    Join Date
    Mar 2002
    Posts
    1,166

    Default

    give us some pics when your done :thumb:
    <Insert Witty Comment Here.>

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Posts
    341

    Default

    I will. Let's hope it turns out as good as in my imagination
    "Make FPS, not war"

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •