Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 3 of 3

Thread: Thermal Take Aquarius II




  1. #1
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    392

    Default

    I have this awesome water cooling system installed and running sweet . Only 1 issue...

    The bios shows CPU at 30 deg under load and system at (approx ) 40 deg

    The prog that came with the giga-byte board also shows same reading .

    Now i have a Nexus temp monitor ( which is useless with water cooling... yay wasted $60 :( ) that for some reason shows the cpu running at 40+ and is the same reading as the system temp ( make sence ). This is ofcourse unless the bios is worng and arse about face.

    Im not to worry if the cpu is running at 40 under a load but lets face it 30 is better :)


    Just very annoying .

    Not sure if there is a bios setting / jumper that i have gotten wrong.
    P4 2.8 HT ( Oced to 3 ghz )
    ASUS P4P800 Mobo
    2 x 512DDR 400mhz ( running Duel DDR )
    ATI Radeon 9800np
    2 x 80 gig Maxtors
    1 x 40 gig Fuji
    550 Antec True Control
    19" Flat Tube Mitsi Monitor
    Hercules 7.1 Forissimo Sound Card
    Hercules 5.1 Speakers
    MX700 Logitec Cordless Mouse and Keyboard
    Pioneer DVDR-RW Burner
    Liteon 52x CDRW
    Thermal Take Xaser 2 Case
    AquaMark Score: 41,000
    CM: 351 / 311 MHz

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Sometimes software reads the sensors the wrong way around and in some this can be corrected by changin' the sensors that they read from or just get use the the sys. bein' the CPU and vise-a-versa as in your case. ;)
    <center>:cheers:</center>

  3. #3
    Join Date
    Aug 2002
    Posts
    392

    Default

    getting used to it is the easy part only issue i have is that it wasnt that way when i was fan colled . Its changed since going water cooled :(
    P4 2.8 HT ( Oced to 3 ghz )
    ASUS P4P800 Mobo
    2 x 512DDR 400mhz ( running Duel DDR )
    ATI Radeon 9800np
    2 x 80 gig Maxtors
    1 x 40 gig Fuji
    550 Antec True Control
    19" Flat Tube Mitsi Monitor
    Hercules 7.1 Forissimo Sound Card
    Hercules 5.1 Speakers
    MX700 Logitec Cordless Mouse and Keyboard
    Pioneer DVDR-RW Burner
    Liteon 52x CDRW
    Thermal Take Xaser 2 Case
    AquaMark Score: 41,000
    CM: 351 / 311 MHz

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •