Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 6 of 6

Thread: Dual monitor NVIDIA drivers?




  1. #1
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    251

    Default

    Hey all, quick question. I'm running dual monitors with the Leadtek Ti4600. I thought I was getting the latest driver from Leadtek, but it jacked up the system. Would cause XP to reboot after log-in. I narrowed it down to the WinFast software the card came with.

    I was able to fix it by installing the 43.45 NVIDIA driver, everything seems to be good, except on thing. The 44.03 was no good on the system, that's why I'm using the 43.45.

    But when I updated, my primary monitor became my secondary monitor, and I can't get it to switch back. I know I can just swap cables, but is this common???

    Also, I still get the flickering and black screens under heavy 3D games, do to the card being hot. But now with it switched the way it is, monitor #2 (old #1) is the one still flickering and going off, even tho the game is displayed on #1 (old #2) Does that make sense?
    Architectural Visualization Specialist

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    I've never had that prob with Leadtek drivers though the DVI output when used is always the main display. :?:

  3. #3
    Join Date
    May 2003
    Posts
    214

    Default

    You will almost always get reduced performance when running two monitors rather than one. This is simply because your card needs to work that much harder.

    The artifacts and lines may be something to do with the card overheating because of the extra work but i'm just guessing.
    ASUS A7N8X Deluxe, Athlon Barton 2500+ with SLK-800 and 4800rpm 80mm fan, ATi 9700Pro(AIW), Dual 256MB Corsair XMS 3200c. Seagate Barracuda SATA. 200MHz fsb with 11X multiplier, RAM latency: 2,2,2,5

  4. #4
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    251

    Default

    Well, just woke up, I was too tired last night to deal with it anymore.

    Just switched the cables at the card, and now the DVI is the main, so this whole time the it had been the secondary... odd...

    Thanks for the help!:thumb:
    Architectural Visualization Specialist

  5. #5
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Winnipeg, Canada
    Posts
    848

    Default

    Just like fussy drive letters. Only have the primary connected when installing drivers. Then hook up the secondary. Next time anyway.
    athlon xp-m@2456mhz(12x204)
    tt aquariusII liquid cooled/ arctic silver ceramique
    asus a7n8xe-dlx
    thermaltake xaserIII lanfire
    bfg 6800gt
    seagate sataII 250gb/seagate 7200rpm 160gb ide
    samsung dvdrw
    2x1024 kingston hyper-x pc3200/ windows xp pro sp3
    logitech mx518/ logitech wingman rumble
    2x samsung 955df 19"/ canon i960
    creative x-fi fatal1ty 64mb/ altec lansing 251-5.1
    mushkin 550w

    opteron 146 @ 2850 (10x285)
    DFI infinity nf4 ultra
    thermaltake tsunami dream -black
    seagate sataII 500gb
    evga 8600gt oc ssc edition
    samsung sata dvd-rw
    2x1024 ocz black
    logitech ifeel/ nec accusync 75f
    ocz fatal1ty 550w

  6. #6
    Join Date
    Oct 2002
    Posts
    251

    Default

    :thumb: Ahh... will do, thanks!
    Architectural Visualization Specialist

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •