Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 10 of 10

Thread: Computer giving me problems




  1. #1
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    6

    Default

    Specs:
    AND XP 2000+
    MSI KT3 ultra-ARU KT333 DDR w/RAID VIA
    leadman 500watts ATX power supply
    Leadtex Winfast A250 LE TD geforce 4 ti4200 VIVO 64mb
    2x kingmax 256mb DDR pc2700
    seagate 80GB 7200rpm
    wndows XP Professional
    Enermax 710 B

    i got everthing in july last year and have been having problems since day one...

    First Problem.....

    (this pic shows a packard bell monitor, im just using the monitor)

    (only happens in game) when the screen does not going fasy, it will show a bsod and show an error
    with nv4.dll. i have tryed the 28, 29,30(computer was freezing in windows) 40, 41 detenator driver (computer stoped frezzing in windows, but still problems in games)
    and i have tryed the winfast drivers but no luck..

    Second Problem....

    When im in windows the screen will just go blank and come back in 1 sec like a refresh, but thats so annoying specially when
    ur in photoshop;((((((
    it happens most when i click on something and on a web site with alot of moving pics.

    -------------------------------------

    i am currently running the 41.09 drivers..
    but i can play games for two days and no problems ;)
    but the next two day i will have problems
    its very random...


    I have had my motherboard checked from where i got it from and it works fine.
    i have had my video cards checked from where i got it from 2 times, working fine, and my friend tryed it on his
    computer and he said he has had no problems...
    i have had my RAM check 2 times by a friend and a friend with the same motherboard and no problems..

    WHAT CAN IT BE.........

    this is in the VIA drivers read me

    Special Note.(For WinFast VGA AGP users only)
    WinFast AGP VGA drivers is bundled with VIA VGA VxD. For users who use
    WinFast AGP VGA, we suggest you to download the driver from WinFast Web site.
    If you do not have access to Internet, we suggest that you install WinFast
    driver before install VIA AGP VxD Driver.

    i have installed XP with and with out the VIA drivers and still have the problems...

    can somebody PLZ HELP ME...

  2. #2
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    I wouldn't load any drivers after the XP install until all the updated VIA drivers were loaded first and then load the video drivers followed by any others. Also check ya IRQ's for anything sharin' with the video card. ;)

  3. #3
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Ohio, USA
    Posts
    1,296

    Default

    What are your bios settings that pertain to video? What kind of temps do you read in the rig?

  4. #4
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    6

    Default

    here are my current AGP bios setting

  5. #5
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    New England Highlands, Australia
    Posts
    21,907

    Default

    Disable ya AGP Fastwrites and reduce ya AGP aperture size down to 128MB then see if that improves things.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    494

    Default

    fast writes does funny things to your comp:D

  7. #7
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    1,016

    Default

    the lastest generation of ATi cards seem to tolerate fast writes fairly well - I'm not sure how much it actually inpacts performance though

    I've never had any luck with fast writes w/nvidia cards

  8. #8
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    6

    Default

    i have had no luck yet...
    i have updated my bios
    disabled fast write
    and set my aperture size down to 128MB;(
    what are the best drivers for the gf4

  9. #9
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    346

    Default

    try the 43.00's or the 42.68's from guru3d.com, both worked very well for me :cheers:

  10. #10
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    6

    Default

    yeah thanx

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •