Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Results 1 to 2 of 2

Thread: F3-14900cl9-4gbxl failing memtest86+ test number 5




  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    des moines
    Posts
    28

    Default F3-14900cl9-4gbxl failing memtest86+ test number 5

    Ram is set at default, registering 1600.
    I ran memtest86 and ram fails at test step 5.
    If I try to OC the cpu anything past 4.0 the WIN7 64 will not boot or I get a bad check sum error.
    I have re-flashed the bios, 1.2. Done this 3 times.
    I have ramped up voltages but it does not help.
    Basically any manual CPU oc past cpu mult 234 / nb x10 @ 2340 (which is apprx 3.3, stock proc speed) sys will not boot.
    Faulty ram module (s). I know the ram is not on this mb QVL but.......
    Any thoughts would be appreciated.
    ty - RJ


    AsRock 970 EXTREME3 mb Bios 1.6
    WIN7 64 ULT-N
    Bulldozer FX6100
    H80 Corsair liquid cooling
    G-Skill Ripjaws X series, 8G, 2 sticks,DDR3 1866 Model F3-14900CL9D 9-10-9-28 1T 1.55v
    Xfire Sapphire 6790's
    775w Diablotek ul atx
    HD WD sata 500
    ASUS VS Series VS247H-P LED Monitor
    MX518 mice
    Logitek S510 key
    Cyborg Fly 5
    Altek Lansing speakers with sub 7 in 1
    G35 headphones
    Apevia X-Cruiser case

  2. #2
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    106

    Default Re: F3-14900cl9-4gbxl failing memtest86+ test number 5

    sorry RJ

    did you raising the DRAM voltage or manually set as 1.5v?
    G.Skill Tech Support

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •