Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.




  1. #1

    Default Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    Hi I decided to build my own system and I have a Gigabyte GA-N650SLI, a pentium dual-core E2140, 600W EZ-Cool Silent SLi pPFC Power Supply , 1GB MicronMajor, DDR2 PC2-6400 (800), 240 Pins, Non-ECC Unbuffered, CAS 5
    and a 8800gt graphics card.

    I've been trying for a week now but I cant get it to boot up. The fans get going and the PSU lights up when I power on but there is no beep and no signal to the monitor. I have tried checking all connections, taking out all but the cpu, reseating the cpu...etc... but nothng!

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    398

    Default Re: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    no beep and no signal to the monitor

    sometimes is because PSU, can you try another one?

  3. #3

    Default Re: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    But would i still be getting power to the fans and drives if it was the PSU? I suppose I could try the one in this computer but its 3 years old and only 250W.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    398

    Default Re: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    Can You Borrow One?

  5. #5

    Default Re: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    No I dont know anyone who would have anything different to this old one. It does have a cpu 12v, but only 20pin main. Would it hurt to try it to see if it will atleast get it started?

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    51

    Default Re: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    250 watt??? check the cards recommendations for power supply I think that is a bit low for that card ??

  7. #7

    Default Re: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    Yeah it is for the card but I was thinking I could test it to see if the board bleeps on with the 250w and then I will know that its the power supply that is the problem.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Central Alberta , Canada
    Posts
    1,019

    Default Re: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    Using an underpowered PSU like that may cause new problems if it blows out and fries something.
    Antec 900 case (4 120mm and 1 200mm lighted fans + UFO flashing light set + 2 12" and 1 6" Mutant Mods meteor lights) - Aerogate ll thermal controller - Asus M2N-e SLI - AMD 64 X2 AM2 6400+ - Corsair TX650 PSU - MSI 450GTS Cyclone OC - 2 X 2GB Patriot Extreme Performance PC2 6400 RAM - SATA 320 GB Seagate HD, SATA 300GB Maxtor HD and IDE 80 GB Samsung HD - Floppy Drive/Card Reader Combo - LG SuperMulti Lightscribe 18x DVD RW - Plextor PX-716A DVD r/rw - Windows 7 Home Premium 64

    Crude but Effective ... it is a way of life.

  9. #9

    Default Re: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    I dont think you understood. I just directed the question to the guy who said the PSU was the problem, that if I try the PSU(250w) to see if it will post boot, will it be safe? I wasnt planning on using it, but thanks for the advice.

  10. #10
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    398

    Default Re: Need help starting my Gigabyte GA-N650SLI system.

    PSU issue, sometomes is because you forgot link the ATX 12V powercable. If you sure you did it well, try another thing. maybe it is a CPU issue.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •