Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 45

Thread: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?




  1. #21
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Connecticut
    Posts
    19

    Default Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    When it comes to the cpu temp, ETune and the bios both list temps that are about 14c cooler than Everest, Speedfan and RightMark. Don't for a minute believe that my QX6700 is actually running at 23c, even at idle. It's a B3 stepping and is oc'd by 600mhz. So you might want to use a more accurate utility-and your cpu is most likely running at about 47c @ idle, not 31c. I have to agree with Bohoba's first idea, you probably need better case cooling.
    GA X38-DQ6,QX6700@3.2ghz,
    4gbGSkillPC1000@1066,3TBSataHdds,
    BFG7900GTX,Audigy4Pro,Monsoon2Tec,
    Antec900,AntecTPQ850PS,WinXPProSp3

  2. #22
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    51

    Default Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    no word from the RMA I take it then ??

  3. #23
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    24

    Default Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    I have another board, P35-DS4, but exactly the same problem:
    System temp reported by both BIOS & Easy Tune are
    always above 50c, while CPU temperature is 32c. System is almost idle, and case opened. Maybe the problem is related to desktop cases?
    P67A-UD4-B3 F2
    i5-2500K
    4x2GB Kingston HyperX XMP-1600 CL9
    8800 GTX
    Intel SSD 40GB, WD Green 1TB, 2xSamsung 400GB SATA RAID1
    Antec P182 + CP850 CXP

  4. #24
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    51

    Default Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    wish I knew where E tune kept all its files and inf it just won't allow me to install it again I had removed it after I checked it out once and now when I go to install it again it tells me to remove E tune first. :(

  5. #25
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Connecticut
    Posts
    19

    Default Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    Bohoba- Why not run regclean and see if you can reinstall ETune after that?
    GA X38-DQ6,QX6700@3.2ghz,
    4gbGSkillPC1000@1066,3TBSataHdds,
    BFG7900GTX,Audigy4Pro,Monsoon2Tec,
    Antec900,AntecTPQ850PS,WinXPProSp3

  6. #26
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    13

    Default Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    Quote Originally Posted by Rayvin52 View Post
    When it comes to the cpu temp, ETune and the bios both list temps that are about 14c cooler than Everest, Speedfan and RightMark. Don't for a minute believe that my QX6700 is actually running at 23c, even at idle. It's a B3 stepping and is oc'd by 600mhz. So you might want to use a more accurate utility-and your cpu is most likely running at about 47c @ idle, not 31c. I have to agree with Bohoba's first idea, you probably need better case cooling.
    I've got a G0 stepping Q6600 at stock speeds. I don't doubt the BIOS reads at all (heatsink is cool to touch, in fact).

    If I need better case cooling, then I'll give up on this motherboard completely. I've got an 3D Aurora 570 with three 120mm fans (two rear exhaust, one front intake). Not to be rude, but I can't see how that's insufficient cooling.

    Also, I've still got no word on the RMA. I'll call up the store tomorrow morning.

  7. #27
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Connecticut
    Posts
    19

    Default Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    Didn't know your case specs, Wesker, just tossing ideas around...you're the one who asked other board owners for opinions. I guess your case is not the issue, but that doesn't change the fact that EasyTune is not accurate when it comes to my cpu temps, that's all. Maybe it is with yours, but the only way you could be sure would be to compare it to a utility that's known to be more accurate. However, since your cpu temps don't seem to be your concern, but rather your northbridge temps, I'm sorry I brought it up. It's just that EasyTune isn't even close to accurate, not just from my experience but many others on these and other forums.
    Hope your RMA goes quickly for you.
    GA X38-DQ6,QX6700@3.2ghz,
    4gbGSkillPC1000@1066,3TBSataHdds,
    BFG7900GTX,Audigy4Pro,Monsoon2Tec,
    Antec900,AntecTPQ850PS,WinXPProSp3

  8. #28
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Colorado
    Posts
    51

    Default Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    Quote Originally Posted by Rayvin52 View Post
    Bohoba- Why not run regclean and see if you can reinstall ETune after that?
    nope just tried registry Mechanic no joy :(

    Wesker776,, Ya hope they replace it soon for you

  9. #29
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    13

    Default Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    I've sent another email to the retailer I bought the board from asking about the RMA. I've also sent a question to Gigabyte via GGTS.

    I'll update this as word comes along.

    Also, Rayvin, no harm done. It's all good. :)

  10. #30
    spec is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Australia
    Posts
    120

    Exclamation Re: Gigabyte GA-X38-DQ6 System Temps?

    Quote Originally Posted by Wesker776 View Post
    I've sent another email to the retailer I bought the board from asking about the RMA. I've also sent a question to Gigabyte via GGTS.

    I'll update this as word comes along.

    Also, Rayvin, no harm done. It's all good. :)
    Hi, Any luck with this.
    I may be having the same issue as you.
    Running a Q6600 with CNPS9700, GA-X38Dq6, 2GB Corsair, 8800GTX
    Thermaltake Kandalf with 25cm fan on side panel !
    stock frequency, stock voltage - i.e no overclocking

    Idle
    Temp1 (system) - 48
    CPU - 29

    Load (after 3d Mark, 30 mins, GPU tests only)
    Temp 1 (system) - 61
    CPU - 38

    If you've got a response from Gigabyte, please post what's the operating temp of this mobo...

    Before this I didn't have the side panel with fan, idle temps were 54!
    I had the case open and put a 40cm table fan blowing air to keep it at 42 :).

    I may try the option of removing the thermal pad from under the system chip and trying a bit of arctic silver...

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •