Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 22

Thread: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correctly




  1. #11
    spec is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Australia
    Posts
    120

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    Quote Originally Posted by Lsdmeasap View Post
    Well, I would say maybe it is just a driver issue since you are fine in XP, did you find any suggestions or suggested drivers to use at the above driver forum?
    I found a lot of drivers on that site, but it will take some time to check all drivers... I've to decide where to start... There was a mention of this issue in one of the topics somewhere on the site and it linked to MS site statign some issue with the video card not responding withing a 2 sec window. Someone tried to use the fix there, but it didn't work... there were some german posts also and the google translater still has some work to do.....
    anyway, I seem to be stuck for now...
    Intel Core i5 4670k C0 @4.2Ghz - Corsair H80i
    Gigabyte GA-Z97x-SOC Force (Rev 01, BIOS F6C)
    16GB Corsair Vengeance Pro 1866Mhz DDR3 9-10-9-27 1.5v
    Gigabyte R9 280x OC Windforce

    OCZ Vertex 3 120GB SSD - Windows 7 Home Premium 64bit
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Small print - All suggestions I give on this forum are just that - Suggestions.
    I'm merely suggesting an approach/opinion which I would have taken - You are welcome to try at your own risk.

  2. #12
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    26

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    Vista is the problem. Many people get the same error using vista, and a nvidia 8800 series card.
    Xeon W3520 / Gigabyte X58A-UD7 / Sapphire 5870 / 6Gb G.Skill Perfect Storm / WD 500Gb / Corsair 850HX

  3. #13
    spec is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Australia
    Posts
    120

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    Quote Originally Posted by Xpoc View Post
    Vista is the problem. Many people get the same error using vista, and a nvidia 8800 series card.
    Hmm, vitsa seems to be a pain in the backside.
    $500 worth of absolute crappy OS. I hope SP1 fixes most of the issues.
    Intel Core i5 4670k C0 @4.2Ghz - Corsair H80i
    Gigabyte GA-Z97x-SOC Force (Rev 01, BIOS F6C)
    16GB Corsair Vengeance Pro 1866Mhz DDR3 9-10-9-27 1.5v
    Gigabyte R9 280x OC Windforce

    OCZ Vertex 3 120GB SSD - Windows 7 Home Premium 64bit
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Small print - All suggestions I give on this forum are just that - Suggestions.
    I'm merely suggesting an approach/opinion which I would have taken - You are welcome to try at your own risk.

  4. #14
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    26

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    I'm just sticking with xp till they get it fixed. It's definately not hardware related anyway. I think it has something to do with System Sentinel, I'm not sure.
    I experienced the nvidia error and that's all it took for me to reinstall XP.
    You could dual boot with xp for gaming. That way you get to use Vista as well.

    Did you install any of the Nvidia hotfixes for vista?

    http://www.nvidia.com/object/windows..._hotfixes.html
    Last edited by Xpoc; 03-19-2008 at 07:44 AM.
    Xeon W3520 / Gigabyte X58A-UD7 / Sapphire 5870 / 6Gb G.Skill Perfect Storm / WD 500Gb / Corsair 850HX

  5. #15
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    Here are a few more I found suggested and working for that card
    Code:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=A156E265-40FF-468E-BBA2-3D1E1929C416&displaylang=en
    *EDIT*
    Ohh, the same set he posted, well hope this helps some
    Code:
    http://www.nvidia.com/object/windows_vista_hotfixes.html

  6. #16
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Central Alberta , Canada
    Posts
    1,019

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    It prolly isn't going to help you much but I thought I'd mention that I'm currently running an 8800GTS on Vista Home Premium X64 and very happy. I did install the hot fixes when I installed Vista. Currently downloading SP1 for Vista but won't get a chance to install / test it untill tomorrow evening at the earliest.
    Antec 900 case (4 120mm and 1 200mm lighted fans + UFO flashing light set + 2 12" and 1 6" Mutant Mods meteor lights) - Aerogate ll thermal controller - Asus M2N-e SLI - AMD 64 X2 AM2 6400+ - Corsair TX650 PSU - MSI 450GTS Cyclone OC - 2 X 2GB Patriot Extreme Performance PC2 6400 RAM - SATA 320 GB Seagate HD, SATA 300GB Maxtor HD and IDE 80 GB Samsung HD - Floppy Drive/Card Reader Combo - LG SuperMulti Lightscribe 18x DVD RW - Plextor PX-716A DVD r/rw - Windows 7 Home Premium 64

    Crude but Effective ... it is a way of life.

  7. #17
    spec is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Australia
    Posts
    120

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    Thanks all for the additional links.. I'll have to find some time to test the hotfixes...
    I think I'll be able to try this today evening...
    I wanted to try SP1 after I read PrairieDawg's post above, but when I did a google search, the first link reported was of someone complaining about SP1 issues...
    http://www.informationweek.com/news/...leID=206904736
    One of the users said that it screwed up all nVidia drivers *ears stand up*...
    I think I'll wait till SP1 is stable before downloading...
    Also M$ suggests waiting till Mid-Apr before allowing vista to auto download SP1 rather than doing it now... I guess, I'll wait for a few days, SP1 is just fresh....
    Besides, I'm travelling for the next 10 days, so will not be able to tinker with the machine till I get back..... Thanks for all your help guys.... Will be back after my holidays and do some testing.....
    Intel Core i5 4670k C0 @4.2Ghz - Corsair H80i
    Gigabyte GA-Z97x-SOC Force (Rev 01, BIOS F6C)
    16GB Corsair Vengeance Pro 1866Mhz DDR3 9-10-9-27 1.5v
    Gigabyte R9 280x OC Windforce

    OCZ Vertex 3 120GB SSD - Windows 7 Home Premium 64bit
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Small print - All suggestions I give on this forum are just that - Suggestions.
    I'm merely suggesting an approach/opinion which I would have taken - You are welcome to try at your own risk.

  8. #18
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Central Alberta , Canada
    Posts
    1,019

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    It might be wise to wait awhile before installing SP1 but I seldom let common sense get in my way. :-) I installed SP1 on my system tonight and haven't noticed any real change so far. I haven't had time for benchmarking yet but did play Hellgate London long enough to assure myself that the video card still worked properly. If you are already having problems then SP1 may just fix them .... if not then you're prolly not in any worse shape than you were before.
    Antec 900 case (4 120mm and 1 200mm lighted fans + UFO flashing light set + 2 12" and 1 6" Mutant Mods meteor lights) - Aerogate ll thermal controller - Asus M2N-e SLI - AMD 64 X2 AM2 6400+ - Corsair TX650 PSU - MSI 450GTS Cyclone OC - 2 X 2GB Patriot Extreme Performance PC2 6400 RAM - SATA 320 GB Seagate HD, SATA 300GB Maxtor HD and IDE 80 GB Samsung HD - Floppy Drive/Card Reader Combo - LG SuperMulti Lightscribe 18x DVD RW - Plextor PX-716A DVD r/rw - Windows 7 Home Premium 64

    Crude but Effective ... it is a way of life.

  9. #19
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Taipei, Taiwan
    Posts
    398

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    i think this issue is not only happen in GBT VGA card, maybe waiting for VISTA sp1.

  10. #20
    spec is offline Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Australia
    Posts
    120

    Default Re: Gigabyte 8800GTX and Vista - Video hardware caused windows to stop working correc

    Well SP 1 is here and I tried one of the hotfixes also.
    Now the card is a bit more stable, so it doesn't crash every time I open the game.
    It still does this once every while. Whatever they did it's been able to resolve this upto an extent, the display driver is a bit stable now, but still the issue is there.
    Intel Core i5 4670k C0 @4.2Ghz - Corsair H80i
    Gigabyte GA-Z97x-SOC Force (Rev 01, BIOS F6C)
    16GB Corsair Vengeance Pro 1866Mhz DDR3 9-10-9-27 1.5v
    Gigabyte R9 280x OC Windforce

    OCZ Vertex 3 120GB SSD - Windows 7 Home Premium 64bit
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Small print - All suggestions I give on this forum are just that - Suggestions.
    I'm merely suggesting an approach/opinion which I would have taken - You are welcome to try at your own risk.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •