Please report all spam threads, posts and suspicious members. We receive spam notifications and will take immediate action!
Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 41

Thread: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock




  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    16

    Default GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    Have a q6600 (G0) processor that overclocked fine to 9 x 333 FSB in F1 Bios. System passed OCCT and ran Prime95 for a few hours. Have a Freezer Pro 7 and temps using coretemp were around 34-38 idle and 48-52 under full load. It shutdown by itself one night -not under load- and when I tried to restart it cycled on off in 5 sec. intervals.

    Updated to the latest BIOS to see if that helped. Updated to F3 BIOS and then the FSB clock speed in the MIB section had no effect. tried the F2 BIOS same thing. coretemp,cpu-z and the post screen all show the clock at stock. If I change the multiplier to 8x from 9x I see it right away when I boot up -shows clock is 2.14 (8x 267)

    Do I have to go back to F1? I am a little nervous to keep flashing the BIOS and would like to have the latest version. Anyone elese have this issue?

  2. #2

    Default Re: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    Hmm I flashed my DS3P to F3 and it over clocked fine. In fact I never really used F1 at all.
    Have you reset the CMOS after the flash? I didn't have to do this to mine but it's always a good idea when BIOs is acting weird.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    16

    Default Re: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    I did clear the CMOS - no luck. It's very strange whatever speed I set the FSB to it boots up as stock, but when I go into the BIOS it is still set at the overclocked speed.
    Logically I dont understand how it's ignoring that line.

  4. #4
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    Do you have this set to enabled? >>>
    CPU Host Clock Control_ [Enabled]

    If not that is why, you can change it and without that enabled it will have no effect. As for the rest, are you SURE your overclock settings were all fully stable? If not then add a bump in the voltages to MCH and CPU and see if that gets you in at the correct speeds

  5. #5
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    16

    Unhappy Re: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    Yes. Actually you cant change the FSB speed without it being enabled. I tried disabling it rebooting and then enabling it - no change.

    Cant really worry about the stability until I actually get it to overclock.

  6. #6
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    Hmmm, well that is strange. Did you update from F1 for a reason? If not I would personally go back to F1 and then use it until F4 came around and see if it worked ok then

  7. #7
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    16

    Default Re: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    Very Strange indeed.

    As I said in OP overclock was pretty stable but then I had the random reboot and thought newer BIOS might help. Guess I will go back to F1. Just so weird that it saves the spped change but does not recognize it. I am worried I might have the same issue in F1 and it wont overclock at all now.

    Will keep you posted

  8. #8
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    16

    Angry Re: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    What I was afraid of. Went back to F1 and it still does the same thing. Something must be wrong with the board.

  9. #9
    Lsdmeasap's Avatar
    Lsdmeasap is offline GIGABYTE Guru
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    PCB Island
    Posts
    25,940

    Default Re: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    Hmmm, well if you are SURE you are not missing a small setting then I would suggest a RMA is in order. If you want/can post some images of each of your bios pages and I will look and see if you are possibly overlooking something, anything

    Not saying you dont know what you are doing by any means, just trying to help you maybe not having to go thru the rma process if possible

  10. #10
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    16

    Default Re: GA-EP35-DS3P F2/F3 BIOS wont overclock

    Hey thanks, I will take you up on that and post some images as I will probably just live with it at stock speed if it's not a setting thing.

    My first board was DOA and this one is running fine other than not overclocking. Dont know if I feel up to tearing the whole rig down again

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •